vrijdag, april 28, 2006

Samenvatting

Een beetje een samenvatting van de week, het vliegt voorbij.
Laurens en Roald zijn deze week hier, en als stage voor hun school doen ze vrijwilligerswerk bij de YMCA. Op maandag begonnen ze hiermee. Om 11.00 ontmoetten we Frank, de directeur van de Y, en een hartelijke en aardige man. Ze kregen eerst een rondleiding; de "Y" heeft allerlei sportgelegenheden; een zwembad, gymzaal, raquetbal, en kinderopvang voor leeftijden van 0 tot en met na-schoolse opvang.
Na de rondleiding konden ze kiezen waar ze het liefst mee wilden helpen, en ze kozen de kinderopvang van ongeveer 5 jarigen. Ze konden gewoon pauzes nemen als ze wilden en van de sportgelegenheden gebruik maken.
's Avonds kwamen ze met Micky terug, ze hadden het heel leuk gehad. Het klikt ook goed met onze jongens, en ze spelen samen graag football, en natuurlijk computerspellen. Bart haalde 's avonds zijn paint ball gun tevoorschijn en ze hebben het samen leeg geschoten. Niet op elkaar hoor, maar op de bomen, die nu allemaal roze spetters hebben. Dat regent er wel weer af.

Dinsdag gingen ze de ochtend naar de Y, en 's middags naar Micky's werk, de ROTC (reserve officer's training corpse) op Cornell. Daar hebben ze een les meegevolgd, iets wat ze graag wilden.
Op woensdagochtend moest ik werken en zijn ze met de fiets naar de basisschool geweest om een presentatie te doen voor de 4e klassers. De kinderen en de lerares waren er heel enthousiast over.
We waren ongeveer tegelijk weer thuis en na een snelle boterham gingen we naar Treman Park.


Alleen het pad boven langs het ravijn is open, je kunt tot onderin lopen. Het pad dat langs de waterval loopt is nog niet open. Het was erg mooi.

Hierna gingen Roald en Laurens naar de na-schoolse opvang van de basisschool. Ook hier hebben ze weer over Nederland gepraat met de kinderen en daarna gesport met de kinderen. Het werd weer heel leuk ontvangen en ze hadden zelfs anderhalf uur gepraat; de kinderen hadden heel veel vragen. Misschien zullen ze zich later als ze groot zijn nog wat herinneren over Nederland (bijvoorbeeld dat het the Netherlands heet en niet Holland). Voor de kinderen was het ook leuk om eens met jongens te spelen en sporten, omdat er op het moment alleen maar vrouwen werken.

Donderdag zijn ze de hele dag naar de YMCA geweest. 's Avonds had Bart zijn eerste officiele rijles van een instructeur. Hij vertelde later dat ik hem wat verkeerd heb aangeleerd; met linksaf slaan naar een 2-baanse weg moet je in de dichtstbijzijnde rijstrook terecht komen, en ik ga altijd naar de rechtse baan. Hij krijgt nog 1 les, en dan het examen. We zien wel, misschien heeft hij meer lessen nodig.

Terwijl hij zijn rijles had gingen Roald, Laurens en ik naar een lacrosse spel op de high school.


Ik ben wel eens naar een meisjes lacrosse wedstrijd geweest (de vriendin van Anais zat op lacrosse), maar dit waren jongens en dat ging er een stuk harder aan toen. Bart vertelde later dat de regels voor meisjes iets anders zijn. De jongens mogen wat meer met de stokken slaan en duwen. Ik kende de spelregels niet, dus we vroegen aan een man om het ons uit te leggen. Hij was heel vriendelijk en legde ons de regels uit. Zijn zoon zat in het team, en scoorde een paar keer. Ithaca won met 16-5 tegen Endicott. Het was wel leuk om te zien. Een spel vol actie.

Ik heb eens opgezocht of lacrosse ook in Nederland bestaat, en ja, warempel, het is overgewaaid, en een paar jaar geleden zijn er een paar clubs opgericht. http://schoolkrant.hsdrenthe.nl/archives/001055.html

Ook de YMCA bestaat in Nederland trouwens. Frank vertelde dat het internationaal is, maar we hadden het nog nooit in Nederland gezien of gehoord. Dat heb ik ook eens opgezocht, en er blijken veel clubs te zijn. Alleen waren ze voorheen bekend onder een andere naam; het Christelijk Jongeren Verbond.
http://www.ymca.nl/

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Ik denk dat Laurens en Roald een hele leuke stage(plaats) hebben die ze nooit meer gaan vergeten!
Je vergeet toch niet om Engels tegen hen te spreken hé, want daar ging het tenslotte toch om. LOL

4:28 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ze zijn net weg...
Het praten was een beetje Engels, beetje Nederlands en een beetje een mix :-)
De kinderen pikten een paar Nederlandse woordjes ervan op.

8:52 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Beste Annemiek,

Wat een fastastische week was het, om nu terug te zijn in Nederland is echt zooo vervelend! Ik hoop jullie gauw weer eens te kunnen zien, moet wel lukken. Bedankt voor alles,

Laurens

5:46 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Beste Annemiek,

Via google kwam ik terecht op je site. Ik speel Lacrosse in Nederland (naja, speelde, woon nu in London) en ben de persoon waar het artikel van de HsDrenthe over gaat. Veel plezier in de States!

Dyon

5:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?