zaterdag, oktober 29, 2005

Whoopi

Whoopi was wel leuk vrijdag. We kwamen aan op Cornell, en het was er ontzettend druk. Tegelijkertijd was er een football wedstrijd aan de gang (tegen West Point), en een ijshockey wedstrijd (een razend populaire sport hier). Parkeren was moeilijk, maar toch een plekje gevonden. Toen we bij Barton Hall kwamen waar Whoopi op zou treden hoorden we kerkmuziek en stonden er een stel nonnen te zingen bij de ingang. Dichterbij gekomen zagen we dat het geen echte nonnen waren, en toen viel het kwartje; Sister Act. Echte fans dus.
We waren nog te vroeg en er speelde een bandje. Opeens stond Whoopi daar mee te zingen. Leuk. Ze deed een paar liedjes en begon haar show. Ze neemt geen blad voor haar mond met haar meningen over de politiek. Ook had ze het over het feit dat ze dit jaar 50 wordt. Veel van die humor was aan de Cornell studenten verloren geloof ik. Zoals de grap over Mickey Rooney, waarvan ze waarschijnlijk niet eens wisten wie het was.
Op het eind gaf ze een tijd de mogelijkheid om vragen te stellen, en dat hele spontane vond ik het leukste. De gekste vragen kwamen eraan. Een van de mannelijke "nonnen", vroeg of ze samen liedjes van Sister Act konden zingen, dat zou ze na de show met hun doen.
Het fabeltje dat ze hier een huis in de buurt heeft werd de wereld uitgeholpen, wel komt ze vaker in de buurt omdat ze er vrienden heeft wonen. Blijkbaar heeft ze de avond hiervoor de bars in Ithaca onveilig gemaakt.
Het was wel een leuk avondje.

1 Comments:

Blogger Petra said...

Leuk, Annemiek! Het is een van mijn favoriete comediennes.

3:51 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?