dinsdag, oktober 11, 2005

Energy Fair

Op Cornell was vandaag een voorlichtingsdag over energie en energie besparingen en daar zijn Micky en ik even gaan kijken. Er was allerlei informatie te krijgen, maar zo te zien doen wij al heel veel aan energiebesparingen, zoals bijvoorbeeld de zuinige lampen en zuinige electrische apparaten. We willen nog altijd zonnepanelen, maar hebben niet veel geluk om iemand aan de lijn te krijgen die ze installeerd. Volgens mij hebben ze het veel te druk. Of ze zijn niet genoeg geinteresseerd. De staat New York geeft er een flinke hap geld aan toe als je zonnepanelen installeerd, dus het is wel voordelig om hier gebruik van te maken.
Op Cornell waren bij dit gedoe we snel uitgekeken.

Omdat de benzine prijzen zo hoog zijn geworden, hebben we uit nieuwsgierigheid eens opgeteld hoeveel we vorige maand aan benzine hebben uitgegeven. Nu zaten daar wel een reisje naar Philadelphia en Syracuse bij, maar van het bedrag schrok ik even; $300!
Vorig jaar wilden we al een Toyota Prius kopen, maar er was een wachttijd van 5 maanden voor deze auto. Toen hebben we maar zolang de Mercury Sable gekocht, omdat we toch wat nodig hadden voor de winter. Nu klinkt die Prius nog aantrekkelijker, maar we hebben te lang gewacht. De wachttijden zijn nu 2 jaar.
Voor mij was het zich eigenlijk meer te doen om minder benzine te verbruiken, dus minder vervuiling (ik probeer toch zoveel mogelijk milieuvriendelijk te zijn). Voor Micky zit het nu voornamelijk in benzineprijzen.

Hier is nog een foto van de ingang van ons huis. Niet zo heel goed te zien, maar links is de muur waar we nieuwe gipsplaten tegen gedaan hebben en geverfd. Normaal is hier geen muur met dit soort huis, maar is alles open naar de huiskamer. Naar mijn idee veel te koud in de winter.
Langs de deur hangt een Halloween "welcome" dat ik gisteravond in elkaar geflanst heb, en wat Chinese lampionnetjes uit de tuin.
Image hosted by Photobucket.com

Het weer is nog altijd miezerig en we hebben de kachel al aan gehad. De kleuren van de bomen zouden dit jaar niet zo mooi worden, omdat het zo warm is geweest. Op het moment vindt ik het geel en rood juist heel mooi, zoals het afsteekt tegen het groen. Daar heb ik nog geen foto van gemaakt, dat komt nog als het wat minder somber weer is (hoop ik).

6 Comments:

Blogger Petra said...

Jeetje 2 jaar wachttijd?
Niet te geloven... Tsja...
We waren laatst in een huisje in de bergen en die hebben ook zonne-energie. Werkte perfect. En zon is er hier genoeg.
Leuk de lampionnetjes. Had ze in Zierikzee ook in de tuin. Is wel net onkruid he? Spreid zich enorm uit en hebben allemaal kleine worteltjes.
Enne... wat heb je bij de Michaels gekocht dit keer? Heb namelijk zelf ook nog die bon van 40 %, hi hi hi.....
Groetjes Petra

9:35 p.m.  
Blogger kastelke said...

Eigenlijk is het knap zeg dat er voor die Prius een wachttijd van 2 jaar is, want dat wil zeggen dat aanzienlijk wat mensen zo'n 'besparende' auto willen.
Hier kost hij zo'n 30.000 euro, en dat vind ik toch wel heel veel voor een auto... :-(

1:32 a.m.  
Blogger Annemiek said...

O, een kleinigheidje maar, (ik heb me kunnen inhouden); van die charms, voor in de gelkaarsen.

5:59 a.m.  
Blogger Petra said...

Ik zie dus nu, dat er al een foto staat. Leuk, dat Halloween bordje! Dit sombere weer maakt, dat ik knutselwoede krijg! Maar eerst maar de zomerfoto's bewerken.

2:10 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke, volgens mij hadden wij tegelijk wat gepost, want ik had je comment niet gezien. Ik zie hier verschillende Priusen rondrijden, er is echt wel een markt voor.
Wendy, meteen de huiskamer binnenkomen heb ik ook altijd onhandig gevonden.
Petra, zoveel komt er hier ook niet van knutselen en met foto's lig ik zo'n 6 jaar achter!

7:10 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

maar goed dat zonne energie gebruik toeneemt in nl, wellicht dat de daling van energieverbruik o.a. daar mee te maken heeft gehad..

5:42 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?