zaterdag, september 17, 2005

Bye Anais

Vanmorgen hebben we Anais afgeleverd op het vliegveld in Syracuse. Ze nam van hieruit een vlucht naar Philadelphia en dan naar Frankrijk. Het afscheid nemen is weer moeilijk, maar toch niet zo erg als toen ze een jaar hier geweest was. Het was gewoon leuk om haar weer te zien; de andere uitwisselingssudenten hebben we nooit meer gezien, hoewel we er nog altijd leuke contacten mee hebben.
De kinderen namen afscheid van Anais alsof ze eventjes weg ging, gewoon even met het handje zwaaien. Dat zijn jongens, geen emotie laten zien.
Anais had afgelopen week nog een leuke week gehad bij haar vriendin en was verschillende keren naar de high school meegegaan. Volgende week begint ze op een universiteit bij Marseille.

Wij hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt dat we in Syracuse waren en zijn naar Carosel Mall geweest. Daar was ik al zo lang niet geweest. Het is een hele grote mall, en er zijn plannen om het de grootste mall in Amerika te maken. Ik zag echter nog niks in aanbouw, dus het zullen alleen nog maar plannen zijn. We hebben wat rondgesnuffeld, en de kinderen wat broeken gekocht. Die hebben nooit wat nodig als ze in een winkel zijn, totdat ze thuis klagen dat ze niks hebben om aan te doen. Voor mezelf heb ik 2 bloesjes gekocht. Ik had best nog wat langer kunnen blijven, maar dat kun je je voorstellen met 4 kerels. Niels en Tim hebben bij Best Buy een computer spelletje gekocht, Rise of Nations. Volgens hun een leuk spel. Toen waren zij klaar met winkelen.

Onderweg naar huis kwamen we langs een boerderij winkel, en ik heb 2 potten mumps gekocht. Er bloeit niet veel meer in mijn tuin, en dit geeft het weer wat kleur. Deze bloemen bloeien lang door.

Morgen moet ik weer werken, gelukkig heb ik volgend weekend het hele weekend vrij. Woensdag en donderdag waren zo'n rotdagen op het werk, als het altijd zo was zou ik er mee kappen. Woensdag was het zo druk, je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Echt tegen de stroom opzwemmen. Die nacht kon ik niet slapen, dingen bleven door mijn hoofd spoken en ik weet niet of ik droomde dat ik de hele nacht wakker was, of dat dit echt zo was. Donderdag was ik een zombie, en moest die dag ook nog beginnen met iemand in te werken. Gelukkig was het ietsje rustiger, maar als je constant iemand vanalles uit moet leggen is het best vermoeiend. Maar later zal dat de vruchten afwerpen als we een goed ingewerkte pleeg erbij hebben.

Nog een Katrina update van hier; Cornell heeft 200 studenten van Tulane University in New Orleans opgenomen. Deze studenten komen zomaar opeens op een prestizieuze universiteit terecht. De meesten vinden het wel leuk om een semester hier te doen, en Cornell is heel behulpzaam geweest met het zoeken van huisvesting.

Vanmiddag ben ik bezig geweest met mijn lessen. 2 lessen volgen is toch wel genoeg. Literatuur is heel erg interessant, maar ik vindt het schrijven erover heel moeilijk. Ik heb dan ook al heel veel jaren geen essays meer geschreven!
Kunstgeschiedenis is vorige week begonnen. Ik kan niet zeggen dat ik er weg van ben. We zijn begonnen met de pre historie, en het zet je wel aan het denken, maar ik hoop toch dat het nog wat leuker wordt.

4 Comments:

Blogger Katrien said...

Leuke website. Ik kwam hier terecht via kastelke.blogspot.com
Het is altijd tof om andere Vlamingen in de V.S. te leren kennen. Zelf heb ik ook een blog op www.purrplexity.blogspot.com waar ik een link naar jouw site heb gepost. Keep up the good work !

7:08 p.m.  
Blogger Petra said...

Hoi Annemiek,

Nog steeds problemen hier met het uitzenden van mail, dus maar hier. (Wendy, "mums" zijn chrysanthen, de officiele naam is chrysanthemums, maar Amerikanen korten alles af ;)).
Soms zou ik het wel lekker vinden, alleen maar jongens, want de meisjes lijken wel niets anders te willen doen, dan kleding shoppen!
Ik hoop, dat je werk wat rustiger wordt, zeker als je er 's nachts niet van slaapt is het te veel!

7:56 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dank je Petra, voor de naam. Ik wist de Nederlandse naam voor deze bloemen niet.
Kzoons, leuk je hier te zien. Ik moet je toch even teleurstellen; ik ben geen Belg, maar van Nederlandse afkomst. Ik woonde wel dicht bij de Belgische grens in Limburg ;-)

8:12 a.m.  
Blogger Katrien said...

Annemiek,

Oops. Ik zal je dan maar onder de Nederlandse Bloggers in de VS plaatsen op mijn blog. Alhoewel, als je dicht bij de Belgisch Limburgse grens woonde, spreek je waarschijnlijk hetzelfde taaltje als ik ;-) Ik kom uit Maaseik,vlak over de Belgische grens en voel me meer verwant met Nederlanders uit de grensstreek dan met Frans-sprekende Belgen.

1:09 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?