dinsdag, september 06, 2005

State Fair en kanoen

Ondertussen ben ik erachter hoe groot het gebied is dat is getroffen door orkaan Katrina; 5 keer de grootte van Nederland, en het ondergelopen gebied zo groot als Rotterdam. Het is maar een weetje, maar het geeft wel de schaal aan. Alle media richt zich op New Orleans, maar bijvoorbeeld de stad Biloxi, Mississippi is totaal veranderd in een schoothoop. Dit is waar het centrum van de orkaan aan land kwam.
Ik kan op de computer video filmpjes zien van Nederlands nieuws, en zag op RTL4 het verhaal van een Nederlands echtpaar dat in New Orleans gestrand was. De vakantie in hel!
Verder is er hier veel negatiefs in het nieuws zoals de plunderingen, maar er gebeurd veel meer positiefs, mensen helpen elkaar er doorheen.

Op zaterdag waren we dus naar de State Fair geweest. Het is een beetje een traditie om elk jaar te gaan, en veel is hetzelfde. De kinderen vinden het nog altijd leuk, vooral de dieren bekijken. In een enorm groot gebouw zijn de kippen en konijnen gehuisvest. Het is een gekakel van gewelste, Bart vindt het het leukst om de kippen te bekijken. Ze zitten allemaal in aparte hokjes, en zoals met alles op de Fair zijn er competities wie de beste kip heeft.
Verder zijn er tentoonstellingen over van alles en nog wat en veel lekker eten. Overal spelen bandjes, en we hebben hier en daar een tijd staan kijken. Ik had gehoopt Hilby te zien, maar hij deed straat optredens en had geen vaste plek. We zijn hem niet tegen gekomen.

Op de terugweg naar huis hebben we bijn Micky's collega onze kano opgehaald. Hij had hem geleend om met een stel welpen in de Adirondacks te gaan kanoen. Ze hadden het heel leuk gehad, maar de kano had een ongelukje gehad; hij was zijwaarts van het dak van de auto gegleden. Gelukkig niet op de grond terecht gekomen, hij hing in de touwen, maar er was een stuk van de "handvat" afgebroken. Dat is weer prima hersteld, en we kregen een fles wij kado voor het lenen. Dit was een maand geleden gebeurd, en Micky is zo grappig; ik vroeg wanneer we eindelijk de kano terug zouden krijgen;"O, als hij gemaakt is". WHAT? Gelukkig viel het allemaal mee.
Gisteren zijn we meteen weer gaan kanoen op Cayuta Lake. Het was een perfect weertje, geen wind en het water was als een spiegel. Het water was wel tamelijk groen van de algen na deze warme zomer, en de waterlelies bloeien nog steeds. We hebben allerlei dieren gezien, vissen en kikkers natuurlijk, maar ook schildpadden, reigers en herten. Eerst gingen Bart en ik een stukje kanoen en daarna Micky en ik. Het was de eerste keer dat Bart in deze kano stapte. Hij vond het toch wel leuk, en hopelijk doet hij het nu vaker.
's Avonds hebben we lekker gebarbequed, en Anais kwam weer terug van haar vriendin. Ze had het heel leuk gehad.

1 Comments:

Blogger Petra said...

Fijn dat je de kano weer terug hebt. Nu is het heelijk weer om er van te gaan genieten.
Groetjes Petra uit NC

2:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?