zondag, augustus 28, 2005

Stinkdier en Katrina

Vanmorgen zat ik buiten op het terras en hoorde ik opeens een dier schreeuwen. Ik keek de tuin in en daar rende een klein stinkdiertje! Het beestje rende als een gek scheeuwend naar het kippehok, onder het hok, weer terug eruit, tegen het kippegaas, en toen zigzaggend over het gras weer het bos in. Even later rende het nog altijd schreeuwend richting buren. Ik denk dat het beest hondsdolheid heeft. Een stinkdier is een nachtdier en schuw en dit was pas de tweede keer dat ik er een zag.
Ik belde meteen de buurvrouw op, want ze heeft honden en katten die altijd buiten lopen. Daarna heb ik geprobeerd uit te zoeken wat je nu met zo'n beest moet doen. Eerst belde ik het nummer onder "rabies" in het telefoonboek. Dat bleek het Health Department te zijn. Die kunnen pas iets wat doen als er iemand gebeten is. Overigens is er vorige week nog een meisje door een hondsdolle bever gebeten toen ze aan het zwemmen was, ongeveer 20 kilometer hier vandaan.
Het tweede nummer dat ik belde was ik de sherriff. Die gaven me weer een ander nummer, deze keer een soort "animal control" persoon. Die man vertelde me dat hij dieren vangt en doodmaakt, en je moet ervoor betalen. Ondertussen was dit stinkdier alweer het bos in, dus op het moment hoeft hij niet te komen. Ik heb zijn nummer in elk geval als we het stinkdier weer zien. Hopelijk niet.
Dit alles lijkt me niet zo'n goede manier om van hondsdolheid af te komen Nu kan dit diertje weer andere dieren infecteren. Als je er echt wat aan wilt doen moet je verdachte dieren af maken.

In het nieuws gaat alles op het moment over Katrina. Het is een lelijke storm! Ooit heb ik eens een documentaire gezien over orkanen en wat er gebeurd als een orkaan met een kracht van 5 New Orleans recht raakt. Het grootste gedeelte van de stad ligt 2 meter beneden zee niveau, en het water moet constant weggepompt worden. Hopelijk houden de dijken het. Klinkt een beetje als Nederland.
De mensen worden massaal geevacueert, maar er zijn er veel die geen vervoer hebben en in een football stadion ondergebracht worden. Dat lijkt me ook afschuwelijk, ik kan me niet voorstellen daar te zitten met kleine kinderen.
Nou, morgen zullen we zien. Ik hoop maar dat het niet zo erg wordt als het kan zijn.
Hier komt woensdag de regen van deze orkaan. Wat is dat toch met ons dat het altijd regent als we naar een vliegveld gaan? We gaan namelijk die dag Anais ophalen in Philadelphia.

2 Comments:

Blogger Petra said...

Omdat ik er al vaak geweest ben heb ik wel een zwak voor New Orleans en ik vind het vreselijk, dat de stad nu zoveel schade oploopt (om van de narigheid voor de bewoners nog niet eens te spreken) :(. Hopelijk valt het als alles voorbij is toch nog wat mee.
Je herinnert je misschien nog de vleermuis hier, die uiteindelijk geen hondsdolheid bleek te hebben. Ik vind het altijd een enge ziekte. Hopelijk komt dat stinkdier niet terug!

2:58 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Het ziet er naar uit dat het niet zo erg is als gevreesd in New Orleans, maar nog een flinke ravage!

Het stinkdier hebben we tot nu toe niet terug gezien. Ik herinner me die vleermuis nog. Het is een hele erge ziekte, er is geen genezing voor.

6:12 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?