maandag, augustus 08, 2005

Goed nieuws en studeren

Met Michael gaat het al stukken beter; Tim vertelde dat hij thuis was, maar de eerste 6 weken niks mag doen. Het had toch veel erger kunnen zijn, maar gelukkig dat het zo goed afloopt!

Tim had vandaag een uitstapje met de andere CIT's naar een laser tag en rolschaats plek. Niels had zich op kamp maar erg verveeld en ook vanmiddag, want Tim kwam pas om 5 uur thuis. Hij kan toch maar moeilijk zonder Tim, maar zal dit niet toegeven.

Micky had me een boek gegeven; The Complete Idiot's Guide to American Government. Dit zodat ik nog eens even wat meer zou studeren. Al woon ik hier al zo lang, de details van hoe de politiek in elkaar zit ontgaat me wel eens en ik had allerlei vragen. Ik geloof niet dat die test zo moeilijk zal zijn, maar ik wil geen flater slaan door het niet te halen. Ik heb vandaag een tijd in het boek zitten lezen, en sommige dingen zijn me toch wat duidelijker geworden.
Op de radio hoorde ik dat rechter O'Connor wil dat mensen wat meer over de regering leren; de helft van de Americanen kan de 3 takken van regering niet noemen. Hee, ik weet ze!

Van TC3 had ik een bericht gekregen dat ik bewijs van inentingen voor rode hond, bof en mazelen moest hebben. Die heb ik nooit gehad, maar je kan titers laten bepalen als bewijs van immuniteit. Ik belde mijn dokter op en kon vandaag meteen terecht om bloed te laten prikken. Als het resultaat bekend is tekenen ze een formulier dat ik door kan sturen naar TC3. Het is een staatswet dat iedereen die 6 of meer crediet uren neemt ge-immuniseerd moet zijn. Ik neem er dus 6, hoewel 3 ervan online zullen zijn. Maar om nu daarover met hun in discussie te gaan zal ook tijdsverspilling zijn verwacht ik. Dan maar zo. Ik ben benieuwd of mijn verzekering dit bloedprikken zal dekken. Inentingen voor volwassenen in ieder geval niet, voor kinderen wel.

3 Comments:

Blogger kastelke said...

6 Weken niks doen, dat zal ook niet makkelijk zijn voor zo'n jonge gasten. Maar hopen dat daarmee alles echt in orde komt.

Annemiek, dat boek klinkt leuk! Vertel je er hier nog wat meer over?

Als je de eerste keer faalt voor die test, mag je dan een herkansing doen?

Wat een bezorgdheid: ze willen dat de mensen die verder studeren zeker gezond blijven, zodat ze nog heel lang nuttig kunnen zijn voor hun omgeving! ;-))

2:44 a.m.  
Blogger Petra said...

Hoi Annemiek,

Hoewel het waarschijnlijk wel interessant is om meer over het Amerikaanse stelsel te leren, hoef je je om die vragen echt niet druk te maken, hoor!
Je krijgt 10 vragen van deze 100 vragen: http://www.orlow.com/For_Our_Clients/100_Questions/100_questions.html

Dus als je de antwoorden op die vragen weet, zit je prima. Niet nodig om er verder tijd aan te besteden of je druk om te maken :).

4:05 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke, dat boek legt het op een gemakkelijke manier uit hoe de regering in elkaar zit. Het is er een van een hele serie "The Complete Idiot's Guide to...(vul het onderwerp maar in).
Petra, die vragen had ik ook al gevonden op de website van de immigratie dienst. Echt bezorgd maak ik me ook niet, maar het kan geen kwaad om er meer over te weten. Het boek heb ik in 2 dagen tijd onmogelijk uitgekregen, maar ik zal er ook na het interview nog vaker in kijken.

10:12 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?