zaterdag, juli 30, 2005

Windmill market

Ik heb Harry Potter uit, wat een fantastisch verhaal heeft Rowlings weer geweven. Je kan het gewoon niet neerleggen als je eraan begint. Natuurlijk zal ik het ontroerende einde niet vertellen, maar Bart heeft er al allerlei websites over gevonden die erover discusieren.
Prachtig hoe die boeken kinderen aan het lezen krijgen.

Ondertussen is het hier een stuk koeler geworden, gewoon lekker achter in de 20C. Het is een record warme juni en juli geweest, maar wat een heerlijke zomer. Zeker na die flutzomer van vorig jaar, waar we de warmste en zonnigste weken hadden in Nederland.
Ik ben wel blij geweest met de airconditioner dit jaar!

Vandaag zijn we naar de Windmill Farm and Craft Market geweest bij Penn Yan. Ik was er nog niet eerder geweest. Het is ongeveer een uur rijden, richting winkel waar de John Deere tractors waren. Het was wel leuk, veel kraampjes en winkeltjes die handgemaakt spul verkopen. Er was onder andere Amish spul, en ik heb groene peper jam gekocht. Je kon verschillende smaken proeven en deze is echt lekker. Zou je niet denken. Bij zoiets vraag ik me af wie er ooit op de gedachte is gekomen om jam te maken van groene pepers. Het smaakt iets zoetzuur.
Verder wat handgemaakte zeep gekocht, heerlijk vindt ik die, en wat fruit en groenten.
De kinderen vonden het allemaal maar niks, die waren het gauw moe. Zeker toen ik op de terugweg ook nog bij wat garage sales stopte!

Bij thuiskomst lag er een brief van de immigratie dienst in de bus; 10 augustus is mijn interview. In mei was het afgezegd, zou het nu dan echt doorgaan? Ik moet maar weer eens de vragen gaan bestuderen.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Oh spannend. Succes met het studeren van de vragen!
Groetjes Petra

11:10 p.m.  
Blogger kastelke said...

Plots lijkt je nu een hoop te hebben om te studeren: cursussen voor het werk, én natuurlijk DE vragenlijst! Veel succes er mee!

Wat die groene peper jam betreft: het zou goed kunnen dat het kinderen waren die een beetje 'experimenteerden', en waar plots iets geweldig lekkers uit voor kwam?
'k Zet het in ieder geval bij op mijn lijstje van dingen die ik eens moet proberen!

Harry Potter... Kan er eens iemand de tijd een paar dagen stop zetten, zodat ik bijgelezen geraak?
(wanhopige zucht)

1:17 a.m.  
Blogger Petra said...

Je moet die groene peper jam eens met cream cheese proberen, heerlijk!

1:30 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dat studeren valt momenteel nog wel mee.
Ik zal die cream cheese met groene peper jam eens proberen.

7:34 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?