vrijdag, juli 22, 2005

Speedy

Speedy de hamster was deze week weer eens ontsnapt; hij had zijn waterfles omlaag getrokken en was door het gat naar buiten geklommen. Wat een lenige bejaarde hamster! Wij met z'n allen zoeken en met een zaklamp in alle hoekjes van de kinderkamer kijken. Nou, wat we allemaal tegen kwamen! Geen hamster, wel onder andere een oud bot dat Biego verstopt had. Het was een goede gelegenheid om een begin te maken met het uitmesten van hun kamer. Daar zijn we flink mee opgeschoten, maar nog niet klaar. Een beetje zonde om te doen op een mooie dag.
Ondertussen zat Niels 2 dagen in de rats over zijn hamster. Hij was zo bezorgt dat hij dood zou gaan, en vooral bezorgt in welke toestand hij de hamster dan zou vinden.
Speedy is echter weer terecht; opeens stond Bart midden in de nacht op onze slaapkamer met een "look who I found", en een hamster in zijn hand. Hij had wat gehoord, en had hem beneden bij de badkamer gevonden. Een raadsel hoe hij beneden terecht is gekomen, daar hadden we niet eens gezocht. Hij heeft wel geluk, want hij had ook in een muizeval terecht kunnen komen! Speedy's avontuur is voorbij...

Leuk nieuws kregen we van Anais; ze komt waarschijnlijk voor een bezoek in september. Ze heeft een zomerbaantje, en dus het geld om een ticket te kopen. Ze heeft ook een website gemaakt; http://abnais.skyblog.com/

Eindelijk heb ik besloten om maar eens wat lessen te gaan nemen; in het voorjaar kwam ik er achter dat ik voor een graad in verpleging ook nog een aantal algemene lessen moet nemen. Dit kan op het plaatselijke Tompkins Cortland Community College(TC3), en hoeft dus niet op een dure universiteit. De credits kunnen overgeschreven worden naar de universiteit. Als ik dit geweten had had ik sommige lessen al jaren geleden kunnen nemen. Maar ja, al doende leert men. Verder heb ik me aangemeld bij Mansfield University, en daar kan ik alle nodige lessen online doen. In ons ziekenhuis was een keer een professor van Mansfield om inlichting te geven over hun verplegings opleiding. Deze vrouw was zo ontzettend energiek en aardig, (ze was de 70 al gepasseert, ze heeft meer energie dan ik) en de opleiding lijkt me wel wat. Ik heb geen zin om in de winter uren te rijden naar een universiteit, en in de buurt is niks, dus online is wel een oplossing.
Maar goed, eerst eens beginnen met TC3. Woensdag ging ik me aanmelden, en bleek dat ik een bewijs nodig had dat ik meer als een jaar in de county woon. Dat heb ik vandaag gehaald, weer terug naar TC3, en toen bleek dat ik voor de 2 lessen die ik wil nemen Engels 101 nodig heb. Dat heb ik gehad, maar daar had ik geen bewijs van bij me. Dus moet ik maandag nog eens terug met een kopie van lessen die ik gehad heb, en dan kan ik me hopelijk inschrijven. Alsof het allemaal zo moet zijn, viel net toen ik besloten had om lessen te nemen een brief in de bus waarmee ik 3 gratis credieturen kan nemen op TC3. Dit als dank voor het begeleiden van een TC3 extern op mijn werk. Nou, dat wil ik nog wel vaker doen! Het was een leuk om te doen, en als je er ook nog zelf gratis lessen mee krijgt, super.
Dus als het nu goed gaat, ga ik in augustus beginnen met kunst geschiedenis en literatuur. Deze laatste les probeer ik online, om daar alvast aan te wennen als ik de lessen van Mansfield ga nemen.

3 Comments:

Blogger Petra said...

Leuk, zeg, kunstgeschiedenis! Dat is mijn favoriete onderwerp! Blij, dat de hamster weer terecht is. Wij hebben vrienden, die hun hamsters heel erg serieus nemen, ze besteden honderden dollars aan hun gezondheid!

11:22 p.m.  
Blogger kastelke said...

Die kunstgeschiedenis, gaat dat over alle tijdsperiodes? Of kan je een bepaalde periode kiezen (Grieks-Romeinse tijd, moderne kunst,....)?

4:02 a.m.  
Blogger Petra said...

Heel veel succes alvast gewenst met je studieplannen!!!
Groetjes Petra

2:08 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?