woensdag, augustus 21, 2013

Alweer een reisje

Je zou denken dat we niks anders doen dan reisjes, maar we zijn dit jaar nu al 3 keer naar het strand geweest, naar Sandy Hook in New Jersey. Je kunt  Manhattan zien liggen aan de overkant, wat over het water denk ik zo'n 4 mijl zal zijn. Het is een oude legerbasis en de restanten van de tweede wereldoorlog zijn nog te zien. Vorige keer hebben we er rond gefietst, en deze foto's zijn van die trip;

Als je de foto vergroot zie je in de verte Manhattan liggen.

Er wonen nog mensen, het is nu een kustwacht basis. Het hele schiereiland heeft veel schade van orkaan Sandy gehad, maar er is keihard gewerkt om het allemaal weer opgeknapt te krijgen (bv. er ligt een compleet nieuwe weg door). Hier en daar zie je de schade nog, zoals dit huis.

De oudste, nog werkende, vuurtoren.

Oude overblijfselen.

Afgelopen week gingen we eerst naar Washington voor een kort bezoekje aan Joris en Karleene. We hadden baby Mondo nog niet gezien, het was heel leuk om ze ven te zien. Marjolein was er ook, dus we zagen haar ook weer voor het eerst in 9 jaar.

Het oma zijn oefenen.


Ik had een speeltje voor hem meegebracht, maar ook dit kussen dat ik gemaakt had; welk kind kan nu zonder bean-bag om straks lekker verhaaltjes op voor te lezen? :)

We zijn naar het kunstmuseum in Washington geweest. Ik vond het leuk, Micky wat minder, maar heeft zich ook wel geamuseerd, als was het maar om grapjes over sommige schilderijen te maken.
We hebben ook een kijkje genomen bij het National Museum of Health and Medicine, nog een museum waar ik de kinderen nooit mee naar toe zou krijgen. Het was niet zo groot, maar heel interessant.

Ik zal jullie foto's van menselijke onderdelen besparen! Dit was de eerste nierdialyse machine, die zien er nu wel anders uit!



In deze kasten en laden (achter glas) wordt veel weefsel bewaard om later research mee te doen. Een voorbeeld hoe het later van pas kan komen was met griepvirus van 1918; toen waren virussen nog niet ontdekt, en nu is er door middel van longweefsel van slachtoffers van toen het DNA van dat virus ontdekt.
Ook Micky vond het interessant, een heel gedeelte gaat over militaire medische geschiedenis. De kogel die Lincoln fataal werd ligt er zelfs, maar er is ook een stuk moderne militaire medische geschiedenis.

We zaten in een hotel in Silver Spring, handig dicht bij de metro. Er was er wel gezellig vrijdagavond met een bandje dat op straat speelde, leuke restaurants, en veel mensen op de been. We hebben nog wat winkels bekeken, ik moet zeggen dat het aanbod wel wat anders was dan hier: gouden zwembroek iemand?

Zondag zijn we bij Tim geweest, leuk om hem weer te zien. Hij heeft zich goed gewend op zijn plekje, hoewel ik zeker weet dat dit niet voor altijd zal zijn.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Petra said...

Oei, Silver Spring, dat staat hier niet als erg veilig bekend. De misdaad uit de stad lijkt daarheen gegaan te zijn, maar jullie merkten daar duidelijk niets van. Jammer dat ik er niet was, volgende keer beter.

10:40 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?