zondag, juli 28, 2013

Een paar dagen Adirondacks.

We hebben deze week een paar heerlijke dagen doorgebracht in de Adirondacks. Het weer werkte mee, alleen op woensdag was het koel. We hebben gewandeld, maar niet zo heel ver. Alleen het rondje om Moss Lake. Daar zagen we een paar "loons" een bedreigde eendensoort. Het was net alsof ze over het water renden, en wat gingen ze hard! Ik heb eens opgezocht wat dat nu weer te betekenen had; blijkbaar hebben ze een lange startbaan nodig als ze willen vliegen, en waren dit waarschijnlijk jonkies die het vliegen nog moesten leren. Dit filmpje laat in slow motion zien hoe zo'n take off eruit ziet. Het is een bedreigde diersoort, dus geweldig om er op verschillende plekken te zien. Ze hebben zo'n aparte roep. Het is een typisch geluid voor de Adirondacks.

Moss Lake

We hebben op 7th Lake gekayaked. Heerlijk! Er zijn verschillende kampeerplekjes aan het meer, waar je vrij kunt kamperen, dat lijkt me heerlijk. Met de kayak naar een eilandje en daar kamperen.

Micky bleef nog even in de kayak luieren.


Ik heb in een ander meer mijn dagelijkse baantjes getrokken. Het is heerlijk zwemmen in deze meren. Ze warmen een stuk sneller op dan het meer hier!

Het uitzicht bij het hotel. Het was tevens een restaurant. 's Avonds kwamen mensen aanleggen met hun boot om uit te gaan eten. Het eten was er erg lekker, maar we vonden de kamer een stuk minder. Waar wij in zaten was nog niet gerenoveerd, en dat is te merken in een 100 jaar oude Inn.

Vlakbij Old Forge, een moederhert met 2 kleintjes.

Supertam zo dicht bij de stad waar niemand hun kwaad doet.
We zagen achter in onze tuin ook een mama met 2 jongen. Het moet wel een goed jaar zijn als ze tweelingen hebben. Ik zag dat ze zich aan mijn ochtendglorie tegoed gedaan hebben!

Labels:

3 Comments:

Blogger Elke said...

Was dat met die nieuwe kayak, die je zowel als 1- en 2-persoons kan gebruiken?
Het ziet er wel mooi uit, en rustig.
Voel je je klaar voor je zwemklus?

9:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Elke, inderdaad de nieuwe kayak. Ik voel me wel klaar voor de zwemklus, ja. Nog even flink zwemmen komende week om er zeker van te zijn. Ik heb er wel plezier in.

Annemiek

9:18 a.m.  
Anonymous Hilde said...

Zag er heerlijk ontspannend uit!

1:08 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?