dinsdag, april 24, 2012

April sneeuw

Als Micky het me de avond van tevoren niet gezegd had, had ik nog niet eens geweten dat er een grote sneeuwstorm op komst was. Vorige week liepen we te zweten in korte broeken, en dan nu, eind april dit.
We werden wakker in een witte wereld, en de stroom bleek uitgevallen te zijn. Terwijl ik de honden uitliet hoorde ik verschillende keren een flink gekraak van bomen en takken die afbraken. Er waren in de verte al kettingzagen te horen van mensen die al aan het opruimen waren. Het was zware, natte sneeuw en er zitten al bladeren aan de bomen, waardoor er nog meer sneeuw op de bomen blijft liggen. Het is de afgelopen weken heel droog geweest; afgelopen weekend regende het, en je kon de blaadjes bijna zien groeien. Dat blijkt nu een nadeel te zijn.
Hier wat foto's van het resultaat:


Dit is mijn groentetuintje. Elk jaar haal ik dat plastic hek eraf, omdat het anders door het gewicht van de sneeuw vernield wordt. Vorige week leek het me een goede tijd om dat hek er weer omheen te zetten. Niet alleen is het nu vernield door de sneeuw, maar er is ook een boom op gevallen.

Grote takken op en om de sugar shack en kippenhok.

De takken van de maple hangen zowat op de grond, en ook het arme kersenboompje hing helemaal naar beneden. Gelukkig staat dat allemaal weer rechtop. Ik ben benieuwd of we dit jaar kersen krijgen. Vorig jaar voor het eerst 3 kersen, dit keer stond het vol bloesem, ik had het vanwege nachtvorst al eens afgedekt, en dan nu een aanslag door de sneeuw.

Niels had sneeuwvrij. De andere dag dat school afgelast was, was hun eerste schooldag in september, die keer vanwege overstromingen, en dan nu een april sneeuwdag. Gek weer. Er was me gevraagd om zondag te werken in plaats van maandag, dat had ik gedaan, en daar was ik nu wel blij mee. Ik had de oprit nog niet uitgekund, want aan het eind van de oprit lag een halve boom om, die de buurman later in stukken gezaagd heeft.

Niels gooide sneeuwballen die Muddles probeert te grijpen. Zie je die sneeuwbal net boven die stoel?



De ravage langs de weg.


Seringenstruiken, ze stonden al in bloei.

Nog eens het groententuintje van de andere kant.




Hier en daar komt er wat kleur uit de sneeuw.

Sinds vanmorgen hebben we weer stroom. De generator kwam goed van pas gisteren. Voor het eerst dat we hem gebruikten. Als we geen stroom hebben hebben we ook geen verwarming of stromend water. Overdag ging het goed zonder, het huis was nog warm genoeg, maar 's avonds hebben hem een paar uur aangehad zodat de koelkast en diepvries niet te warm werden, het huis niet te koud, en we even onder de douche konden. Al die luxe dingen die je als vanzelfsprekend aanneemt.

Labels:

5 Comments:

Blogger Petra said...

Wat een ravage, zonde! Het was hier ook koud, maar gelukkig geen sneeuw.

1:31 p.m.  
Blogger duijsensfamily said...

een goede reden om nog een extra week in Nederland te blijven als alles zo lees.... Bah sneeuw!

6:47 p.m.  
Anonymous Bianca said...

wat een andere wereld is het dan ineens en helemaal zonder electrititeit. Hopelijk warmt het snel weer op bij jullie, hier gaan we deze week naar een heatindex van 97 al en het is gortdroog buiten.

9:53 p.m.  
Blogger Bibi said...

Zo! Die storm heeft goed huisgehouden! En nou is het ineens weer lekker zonnig, of er niks gebeurd is haha

9:20 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een sneeuw..OMG hier geen vlokje en ik ben er heel dankbaar voor. Jeetje zeg...

gr petra

8:32 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?