dinsdag, april 03, 2012

Bezoek

Vanmiddag zagen we een stinkdier de oprit oplopen. Even later zagen we wat bewegen in de struiken. De kat van de buren had het stinkdier ook gezien, maar gelukkig wat te groot gevonden om een gevecht aan te gaan.





Dit is toen het stinkdier bij het terras kwam. De honden gingen als een gek tekeer. Het beestje kwam later nog eens terug en we probeerden heb met lawaai weg te jagen. Hij trok er zich niks van aan. Dat en het feit dat het eigenlijk nachtdieren zijn geeft de verdenking dat hij ziek is, en misschien wel hondsdolheid heeft.

Labels:

7 Comments:

Blogger Petra said...

Oei, niet goed, dus. Mooie beestjes zijn het wel.

11:15 p.m.  
Blogger Trendykim said...

Het zou ook een huisdier kunnen zijn.
Stinkdieren worden door sommige als huisdier gehouden. Dat verklaart wel waarom hij niet reageerde op de geluiden en waarom hij overdag rondliep.

Groetjes, Kim
http://trendykim.blogspot.com

6:30 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, nee niet goed. Je ziet ze eigenlijk nooit. De enige keren dat ik er ooit een gezien heb is rond schemertijd, en een die krijsend als een gek rond rende en dus echt hondsdolheid had.

Kim; hoi! Leuk om een reactie te krijgen. Ik denk echt niet dat dit een huisdier is. Hondsdolheid komt hier echt veel voor. Ik heb trouwens nog nooit van stinkdieren als huisdier gehoord, moet er niet aan denken!

6:57 a.m.  
Anonymous Elke said...

Skunks als huisdier blijkt inderdaad een zeer grote zeldzaamheid te zijn:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pet_skunk
(en bah, wat word ik dan weer boos om die mensen die perse omdat ze weer eens iets anders willen hebben dan de buren die beestjes gaan opereren opdat ze in staat zijn om in je huis te laten lopen zonder dat je van de stank vergaat. :-( )

8:33 a.m.  
Blogger duijsensfamily said...

Het is een tijdje heel "in" geweest om een skunk als huisdier te houden, de klier die de stank veroorzaakt is gemakkelijk te verwijderen, want dan ook op jonge leeftijd gedaan wordt.
In Canada is het inmiddels verboden om een skunk als huisdier te houden, ik weet niet hoe het in de VS zit.
Wat eventueel zou kunnen is dat het beestje misschien ziek is, maar ook dat hij momenteel 's nachts te weinig voedsel vindt.
Door het vroege voorjaar zijn veel dieren veel eerder actief geworden dan de bedoeling was en nu is het ineens weer heel koud met zelfs nog flinke vorst het 's nachts. Skunks graven graag, maar als de grond bevroren is, lijkt dat maar matig tot niet.
Onze "huisskunk" Petunia is ook alweer gesignaleerd, maar alleen in de schemering en 's nachts, maar ik merkte dat zij moeite had om iets te vinden en probeert nu vlijtig in het gras te graven.
Dat jullie Skunk niet weg ging zou er ook mee te maken kunnen hebben dat hij/zij de geluiden gewend is omdat hij/zij al ergens dicht bij jullie huis woont.
Dat merk ik aan Petunia ook, als zij de honden hoort blaffen kijkt zij nauwelijks op of om....
Maar stinkig zijn ze potverdikkie!

8:52 a.m.  
Blogger Bibi said...

Grappig, wij hadden een paar weken geleden ook een stinkdier die zich vaak liet zien in onze yard, hij bewoog wat langzaam en leek te hinken maar ja, ik ga natuurlijk niet even op onderzoek uit, heb al eerder het geurige 'genoegen' gehad dus we bekeken het maar met een verrekijker en een camera waarmee we goed kunnen inzoemen. De laatste tijd zien we m niet meer...

11:19 a.m.  
Anonymous Bianca said...

Daar kun je inderdaad maar beter mee oppassen overdag, was ie niet op weg naar je kippen toevallig ?

7:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?