vrijdag, augustus 05, 2011

We hebben een raam in de badkamer, en ons gezin is even compleet

We wonen nu al 19 jaar in dit huis. Niet voor te stellen he? In die tijd hebben we al heel wat veranderd en gerenoveerd en dergelijke, net zoals je met een huis blijft doen. Een van de eerste dingen die we renoveerden was de badkamer, die inmiddels alweer aan een vernieuwing toe is. Dat laten we nog even liggen. Een ding wat heel vreemd is in die badkamer is dat er geen raam in zat, en dus geen goede ventilatie. We hebben het ooit geprobeerd op te lossen met een ventilator in het plafond, maar nadat die jaren geleden kapot ging hebben we er niks meer aan gedaan. Af en toe hebben we last van schimmel op de wanden, en nu, na 19 jaar moest het maar eens afgelopen zijn. In mei hadden we Steve, de man die ook ons terras gebouwd heeft, voor een schatting gevraagd om een raam in de badkamer te maken. Hij had nog een heleboel grote klussen die hij eerst moest doen eer hij met onze raam kon beginnen, niet erg, na 19 jaar kunnen nog wel even wachten, maar gisteren begon hij eraan.


Eerst het framewerk gemaakt.




En opeens zat er een raam in!


Licht op de badkamer! Zonder lampen aan te moeten doen! Ha! Geweldig.

Vandaag komt Steve terug voor de afwerking. De siding ligt er buiten nog af. En hij gaat ook meteen even de raam van de badkamer beneden vervangen, want daar komt de kou door in de winter.

En dan nog veel leuker; Bart kwam gisteravond thuis voor een aantal dagen. Eind mei is hij vertrokken en is in juni nog een halve dag thuis geweest, maar verder hebben we hem niet gezien. We hebben ook weinig contact gehad, omdat hij steeds dagenlang in de wildernis zit. We hadden al tegen elkaar gegrapt dat hij als bushman met een lange baard terug zou komen, en inderdaad lijkt hij op een bushman, en heeft hij een dikke baard. Ik heb beloofd geen foto's te plaatsen. En hij kwam niet alleen thuis, hij heeft een vriendin bij zich. Hij zei dat ze nergens naar toe kon, want ze komt uit Hawai en kan niet even naar huis, ja ja. Een aardige meid, en ze heeft wel 5 keer bedankt dat ze hier mocht blijven, en ze bracht een doos chocolade mee. Och, natuurlijk mag ze hier blijven!

Hij heeft al allelei verhalen over zijn avonturen verteld, heel leuk. Vooral het verhaal hoe ze een beer verjaagd hebben uit hun kampeerplek; de beer had een beer-veilige container gejat waar popcorn in zat, en met stenen gooien hebben ze hem verjaagd en hun popcorn terug gekregen, maar nog belangrijker, hun container. Die beer had al eerder problemen veroorzaakt, en heeft labels in haar oren. Ze hebben er wel van geleerd om hun eten beter op te bergen. Griezelig, zeker als je dan hoort dat ze er later achter kwamen dat die beer een jong heeft. Maar goed, ze hebben ervan geleerd, en kunnen nu een verhaal vertellen.

Labels: ,

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De familie is niet alleen compleet, er is er dus eentje extra. :-) Verblijft ze tijdelijk als vrijwilliger in dat project, of studeert ze in de US?
En wat een verhalen met die beer... dat hoor je als moeder liever niet, denk ik.

Goed idee om een raam in de badkamer te hebben! Daar zal je veel plezier van hebben.

2:03 p.m.  
Blogger Petra said...

Een raam in de badkamer, dat hebben wij ook niet. Het oorspronkelijke ontwerp van dit huis wel, maar dan zou de badkamer heel klein geworden zijn. Leuk, iedereen weer thuis en een extra meisje erbij.

7:12 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk een raam in de badkamer! Wat een licht dan inees, kan ik me voorstellen.fijn dat iedereen weer bij elkaar is.

8:35 a.m.  
Blogger Bibi said...

Fijn, eindelijk een raam in de badkamer, en ook netjes het tegelwerk gesneden zonder barsten.
Haha, jammer hoor, geen fotos van Bart met baard!

10:23 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke; ze werkt in hetzelfde project mee.

Petra; ik heb altijd gedacht, met die jongens komen de meisjes vanzelf wel. Het heeft even geduurd :)

Petra; ja lekker licht, en naar buiten kijken op de badkamer is ook leuk.

Bibi; die tegels zijn nep hoor, het zijn panelen.

4:26 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?