woensdag, februari 24, 2010

Veiligheid

Tim heeft zijn grote evelop gekregen van SUNY Binghamton: aangenomen! Mijn reactie was "yippee". Zijn reactie was "ok". Een pak van mijn hart. Hoe vaak ik ook tegen hem gezegd heb om zich op meerdere plaatsen aan te melden, hij deed het niet. Het loopt bij hem wel allemaal los. Soms wordt ik gek van hoe nonchalant ze kunnen zijn, maar ik realiseer me ook goed hoe goed ze het in werkelijkheid doen. Afgelopen weekend hadden we weer een paar voorbeelden hoe het ook kan gaan op de afdeling liggen, in de vorm van 19 en 20 jarige drugsverslaafden.

Vanavond in onze klas kwam de echtgenoot van onze professor een les geven in het schrijven van papers. Toen ze vertelde dat haar man deze lessen gaf op de high school vroegen we haar of hij ons ook niet eens les wilde geven. Die les hadden we aan het begin van onze opleiding moeten hebben! We hebben het al doende wel geleerd, maar van hem toch nog veel op kunnen steken. Sommige mensen zijn gewoon geboren om te onderwijzen, en hij is er een van. Wat een enthousiasme.

Hij wilde een onderwerp hebben voor een paper waar we over konden brainstormen. Nou, dat onderwerp was er snel: de veiligheid van patienten en personeel. Er was gisteravond nogal een situatie in het ziekenhuis als gevolg van een schietpartij. Een politieman heeft iemand doodgeschoten nadat die man een andere politieman met een busje aanreed. Zoiets is voor zover ik me kan herinneren in Ithaca nog niet voorgekomen, maar dat betekent niet dat het nooit kan. Voor het ziekenhuis betekende dit dat er onmiddelijk een toestroom van allerlei boze mensen was nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht werd. Volgens een collega waren er vechtpartijen op de parkeerplaats, en werd er binnen met meubilair gegooid.

Al jaren zegt het personeel van de eerste hulp dat ze zich vaak onveilig voelen. De deuren kunnen niet op slot en iedereen kan er binnen lopen. Het is uitnodigend voor bezoekers en patienten, maar het is gewoon gevaarlijk als iedereen er vrij in en uit kan lopen. Dat was dus het onderwerp van een voorbeeld paper, eens zien of we de leiding kunnen overtuigen dat er meer veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Er had gemakkelijk in die boze groep mensen een wapen getrokken kunnen worden!

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Petra said...

Dat heb ik me ook weleens afgevraagd, die ER, waar iedereen maar binnen kan lopen. Dat is hier ook zo. Gefeliciteerd met Tims college acceptance. Ik ken het gevoel, wij hebben Kai er min of meer toe gedwongen zich bij meerdere scholen op te geven, hij wilde alleen VCU doen.

9:22 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Goed voor Tim zeg! Dikke proficiat!

TEgenwoordig hoor je steeds vaker van geweld tegenover hulpverleners. Eigenlijk is dat toch te gek om los te lopen, die mensen trachten toch ook alleen maar te helpen?! (of doen gewoon hun job) Maar het is goed om daar inderdaad bij stil te staan, en een plan uit te werken dat in gang kan schieten bij (mogelijk) gevaar!

9:33 a.m.  
Blogger Bibi said...

Het is helaas vaak zo dat er pas veel te laat veiligheids maatregelingen worden getroffen al zijn de problemen en eventuele oplossingen nog zo obvious.

10:16 a.m.  
Blogger Petra said...

Gefeliciteerd!! Wat fijn dat het hem gelukt is! Weer een zorg minder en een zoon blijer ;-)

Ja lijkt me inderdaad eng zo op de ER. Volgens mij is dat zeker iets om over na te denken. Helemaal in een geval als wij jij verteld.

12:54 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?