vrijdag, februari 19, 2010

Een nieuwe baan!!!

Het afgelopen jaar, of misschien wel twee jaar, bekroop me op mijn werk wel eens het gevoel van 'ik moet hier weg', maar dan drukte ik dat gevoel toch weer weg. De meeste dagen bevalt het werk me prima, en aan zo'n negatief gevoel wilde ik niet toegeven. Er is altijd wel weer een nieuwe uitdaging, ik houdt van het oplossen van problemen, en ik houdt van mijn collega's en patienten (de meesten dan!). Er zijn bepaalde dingen waar ik echter prima zonder mee zou kunnen en ik had het idee dat ik gewoon aan wat anders toe ben. Vooral het toegeven dat ik ouder wordt en dat die diensten van 12 uur me wat veel worden viel me moeilijk. Tegelijkertijd zie ik ook collega's (waarvan er nu pas 2 met pensioen zijn gegaan) die ouder zijn, die hun dagen aftellen totdat ze kunnen opstappen, en die het eigenlijk niet meer aankunnen. Het vuurtje is bij hun helemaal opgebrand. Ik zei tegen mezelf 'laat me alstublieft weten wanneer ik ermee moet stoppen voordat ik totaal op ben.'

Een paar weken geleden ben ik eens goed gaan denken wat ik dan zou willen doen als ik op deze afdeling weg zou gaan. Er is geen enkele andere afdeling in het ziekenhuis die me aantrekt. Ik heb overal wel eens uitgeholpen en heb een goed idee waarmee ik te maken zou krijgen. Ik kwam op het idee dat de vrijstaande urgent care kliniek me wel wat leek, en besloot daar te soliciteren zo gauw er een part time baan vrij zou komen. Laat ik nu net de volgende dag een baan zien staan bij de wekelijkse job lijst. Ik ben meteen gaan vragen bij personeelszaken wat het precies inhield, heb erop gesoliciteerd, en ben aangenomen. Het is allemaal heel rap gegaan; tussen sollicitatie en aangenomen zat nog geen 2 weken.

Gisteren heb ik ons afdelingshoofd ingelicht dat ik ga vertrekken. Het is nog wel tussen hem en het hoofd van de kliniek wanneer ik werkelijk zal beginnen in de nieuwe baan. Het was een verrassing voor hem, en hij zei dat ik altijd terug kan komen. Dat had ik ook wel verwacht. Verder vond hij het altijd goed hoe ik hem uitdaag. Ha, ik heb ook vaak wat te zeggen over dingen die hij wil veranderen, of over welke veranderingen wel en niet gaan werken.

Vandaag heb ik het op de afdeling verteld. Ook voor hun was het een verrassing. Met velen werk ik al jaren, sommigen zelfs wel 10 jaar of meer. Zoals ik laatst tegen iemand zei, we hadden het vroeger altijd over de kinderen en nu komen bij hun al kleinkinderen. We weten allemaal wat we aan elkaar hebben, en het is toch een beetje familie. Soms een 'dysfunctional' familie, maar toch een familie. We hebben heel wat meegemaakt samen, op de afdeling en in onze eigen levens die we delen. Als er iemand problemen heeft staan we altijd voor elkaar klaar.

Een van mijn collega's begon er bijna van te huilen. Zelf heb ik mijn tranen er al om gelaten, maar ik denk dat een verandering heel goed voor mij zal zijn, en het is tijd om aan mezelf te denken. Dan hoor ik net vandaag dat 2 collega's een hele tijd ziek thuis zullen zitten, en nog een andere collega (die nieuw is) ook vertrekt. Hoe dat dan moet weet ik ook niet, maar ik ga me geen schuldgevoel aan laten praten.

Na bijna 16 jaar op deze afdeling en 30 jaar in ziekenhuizen werken zal ik niet meer in een ziekenhuis werken (hoewel ik al gezegd heb dat ik wat diensten zal doen als ik ze teveel mis). Het zal een hele omschakeling zijn!

Labels:

13 Comments:

Blogger Ymkje said...

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Goed dat je aan jezelf denkt en je werk wat anders gaat invullen. Diensten van 12 uur zijn me nogal heftig zeg, dat zou ik ook niet meer op kunnen brengen. Nu ik heb al langer geleden afscheid genomen van werken 'aan het bed'. Heel veel succes!

8:40 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wow! Dat is inderdaad even een omslag. Maar wat een leuke uitdaging! Gefeliciteerd!

10:07 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Wat leuk, gefeliciteerd met je nieuwe baan! "Verandering van spijs doet eten" zie mijn oma vroeger altijd, verandering op zijn tijd is goed. Ik hoop dat je weer passie vind in je werk.

2:57 a.m.  
Blogger Bibi said...

Wow wat een stap! Heel goed dat je voor jezelf de vinger aan de pols hebt gehouden en dat het allemaal zo vlot is gegaan. Van harte gefeliciteerd!

10:37 a.m.  
Anonymous Ruud said...

Annemiek,

Hartstikke goed van je. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Verandering zorgt ook weer voor nieuwe motivatie.

Groetjes,
Ruud

11:45 a.m.  
Anonymous Bianca said...

Gefeliciteerd met je nieuwe baan ! en goed dat je niet wacht tot je zelf "opgebrand" zou zijn.

1:18 p.m.  
Blogger DixieChick said...

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Het klinkt als een hele verstandige keuze, ook al kan ik me voorstellen dat het toch wel even een raar gevoel is, na zoveel jaar ziekenhuizen. Maar ik denk dat je het daar echt prima zult doen!

3:04 p.m.  
Blogger Petra said...

Hartstikke gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Heel veel succes gewenst. Het lijkt me inderdaad moeilijk om afscheid te nemen van collega's waar je al jaren mee samen werkt.

9:02 p.m.  
Blogger Petra said...

Gefeliciteerd met je nieuwe baan en het gaat goed voor je zijn. Mijn eerste baan was ook zo'n dysfunctional family gevoel, maar het was goed me ervan los te maken. Ik wens je heel veel succes bij de kliniek!

10:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Annemiek, proficiat met je nieuwe baan! Ik denk dat dit je deugd zal doen!
En al voel je je dan misschien wat ouder worden, ik heb het gevoel dat jij bijlange na nog niet aan het einde van je kunnen zit. De uitdaging van deze nieuwe baan zal je waarschijnlijk dan ook deugd doen, en mogelijk heel wat energie opleveren!
Heel veel succes, en ik hoop dat je snel mag starten!!!
Elke

6:44 a.m.  
Anonymous Pascale said...

Goed zo! Klinkt echt als een goede stap op het juiste moment. Ik ben ook net na 15 jaar overgestapt naar iets anders (wel bij hetzelfde bedrijf). Zoals je je gevoelens in het begin van je blog beschrijft, zo voelde ik het ook precies! Ik hoop dat je het bij je nieuwe baan ook naar je zin zult hebben.

8:57 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Gefeliciteerd! Ik kan me voorstellen dat niet echt makkelijk is om na zo'n lange tijd je werk plaats te verlaten.

Veel succes!

Petra

9:17 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd met je nieuwe baan.
Groeten, Marieke

5:26 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?