zaterdag, december 26, 2009

Rustige kerst

Woensdag en donderdag was het werk zo ontzettend druk en na beide dagen meer dan 13 uur gewerkt te hebben was ik goed afgepeigerd. Ik heb nog nooit rustige dagen gehad op het werk rond de kerst. Kerstdag was ik er nog duf van.

De kinderen waren om half negen uit bed, erg vroeg voor Tim. We aten eerst samen ontbijt en openden daarna de kado's.
Het wordt steeds moeilijker voor die grote jongens om wat te verzinnen. Niels was duidelijk met een lijstje wat hij wilde, voor Bart hadden we ski's, maar Tim wist zelf niks te verzinnen. Dus dat werden praktische dingen zoals McDonalds coupons, een benzinekaart en kleding.


Kadootjes onder de boom.





Er waren natuurlijk extra kado's voor Niels z'n verjaardag. Dat vindt hij altijd wel leuk om extra te krijgen. Hij heeft er nog nooit een probleem van gemaakt dat zijn verjaardag met kerstmis is, en wij hebben er altijd voor gezorgd dat hij zich dan ook even extra verwend en speciaal voelt. Natuurlijk ook weer een zelfgebakken kreatie die nergens op lijkt.



De dag is rustig en lui doorgebracht, we hebben een film gekeken (Angels and Demons), niet zo kerstachtig, en de kinderen hebben hun nieuwe spellen uitgeprobeerd. Elk jaar koop ik ze een nieuw gezelschapspel, hoewel we eigenlijk veel te weinig samen spellen. Dit jaar twijfelde ik dat nog wel zou doen, maar had toch wat gekocht, Blokus. Het blijkt een leuk spel te zijn, en nog moeilijker dan het lijkt! Dus dat hebben we ook een tijd zitten spelen.

Voor ons kerstdiner hadden we het eens anders gedaan dan anders, en de kinderen laten kiezen wat ze wilden. Pizza? Ok. We hebben 3 lekkere pizza's samen gemaakt met iedereens favoriete dingen erop.

Ken je de film Christmas Vacation? Pa Griswold vindt oude vergeten kadootjes op de zolder die nooit gegeven zijn. Is dat ook herkenbaar? Ik mis nog altijd een spel dat ik ooit gekocht heb.
Micky had Tim geholpen met kadootjes verstoppen en ze in onze kast op de slaapkamer gelegd, achter de kleren op het bovenste schap. Op donderdag moesten die kadootjes weer tevoorschijn gehaald worden, maar hij had ze zo ver weg geduwd dat hij er heel ver moest reiken. Daar vond hij een doos met een fotolijstje en kaars dat ooit voor mij bedoeld was van de kinderen. Het heeft er heel lang gelegen! De winkel waar het vandaan komt is er allang niet meer.

Vandaag ben ik die kast eens goed gaan reorganiseren en uitmesten. Ik heb geen kadootjes meer gevonden, maar wel nog iets veel leukers. 2 oude kerst-wenslijstjes van Bart en Tim. Dat van Tim is kort. Dat van Bart is 2 kantjes lang, helemaal volgeschreven. Wat hij zoal wilde? Een paar Transformers en Beanie Babies. De 2 pagina's staan volgeschreven met alle namen van de Beanie Babies. En in een P.S. vraagt hij aan Santa wie hem vroeger kadootjes gaf toen Santa klein was.
Bart kan zich die lijst niet meer herinneren. Iedereen vond het wel grappig.

Labels:

6 Comments:

Blogger Petra said...

Leuk, zulk soort verloren nostalgische lijstjes. Hier hebben we ook een flink aantal kasten, waar dat soort verrassingen weleens tevoorschijn zouden kunnen komen. Klinkt als een gezellige Kerst samen.

7:31 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heerlijk, zo'n familiale nostalgie...

Wens nog een dikke proficiat aan het jarige feestvarken!

8:20 a.m.  
Blogger Petra said...

Nog gefeliciteerd met de jarige!
Vind de Griswolds altijd zo leuk om te zien ;-)

1:27 p.m.  
Blogger Bibi said...

Wat ontzettend grappig dat je die lijstjes nog bent tegengekomen hihi, en die vraag ook aan Santa, erg grappig. En die vergeten cadeautjes ken ik wel. Ook heb ik hier weer een paar die dit jaar per ongeluk niet mee zijn gestuurd naar het kerstpakket voor Nederland. Ben benieuwd of ik ze me volgend jaar wel op tijd zal herinneren;-)

3:26 p.m.  
Anonymous Inge said...

Klinkt als een heel erg geslaagde familie dag. Gefeliciteerd nog!

11:53 a.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Wat een leuke boom hebben jullie !
Nog gefeliciteerd ook natuurlijk en klinkt als een heel leuke kerst zo.

8:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?