dinsdag, juni 09, 2009

Dit en dat

Het leek wel of de zondvloed was aangebroken vannacht. Een knallen dat het huis ervan schudde, en stortregen. Dat was om half vier.
Half vijf: Tim staat op, en begint te rommelen.
Half zes: de telefoon gaat, of ik kan komen werken. Nee dus.
Half zeven: Bart staat op, en begint te rommelen.
Zeven uur: Niels en Micky staan op en beginnen te rommelen.
Vijf over zeven: ik geef het slapen op en sta ook op. Zucht.

Het weer is opeens van koel naar benauwd gegaan. Het is even wennen. Vanmiddag heb ik een stuk met Micky gelopen tijdens zijn lunchpauze. Wel leuk, dat was al een tijd geleden dat we dit deden. We liepen op een pad dat vroeger een treinbaan was, dus vrij vlak. Onderweg allerlei vogels en grondeekhoorntjes gezien. Die laatsten zitten ook veel om ons huis, maar zijn daar minder aan mensen gewend, en schuwer. Ze hebben zich de laatste jaren flink uitgebreidt, en hebben de hele winter voedselvooraad in het kippenvoer. We hebben ze daar al eens zien zitten, hun wangen vol proppend.

Gisteren kwam de olieleverancier de stookolie bijvullen. Ik zat buiten op het terras met Bitz terwijl hij achterom kwam. Bitz deed net alsof ze een gevaarlijke waakhond was met haar gegrom en geblaf. De man had daar wel een oplossing voor: hij had hondekoekjes bij zich. Ik zei tegen hem dat ik dat slim vond. Ja, zei hij, beter dat ze op een koekje knagen dat op zijn been. Ooit was er een hond door een ruit op hem afgesprongen, zodat hij nog maar net in zijn truck kon springen. Daar gaat hij nooit meer olie leveren!
Bitz heeft misschien wat nieuws geleerd: als je blaft en gromt krijg je een koekje!

Dan nog iets helemaal wat anders. We zien het nieuws dat Chrysler dealers sluit, maar zien de mensen erachter niet. De Dodge/Chrysler dealer in Ithaca moet ook dicht. Dit is waar wij onze auto ook vaak naar toe brengen, en je krijgt er superservice. De eigenaar belt je de volgende dag op om te vragen hoe de service was, en of er iets beter kan. Het is een zaak die begonnen is in de dagen van het paard en wagen, meer dan 100 jaar geleden. Dan wordt hun opeens opgedragen om te sluiten. Dat we zelf voor de autoservice (als we die van een dealer willen) meer dan een uur moeten rijden is nog niet eens zo erg. Om mensen die meer als 100 jaar een bedrijf in hun familie hebben dat af te nemen is voor mij onvergeefbaar en ik hoef nooit geen auto meer van een automaker die zo hun zaken doet.

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Petra said...

Het W&OD pad is ook een oude treinbaan. Toch zitten daar nog flinke heuvels in! Ik vind het schandalig, wat Chrysler gedaan heeft! Door hun mismanagement zijn nu heel veel mensen hun levensonderhoud kwijt. Fiat mag hopen, dat de boosheid hierover in dit land gauw ebt, anders is hen hier geen lang leven beschoren.

3:41 p.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Het is inderdaad diep droevig in de autobranche. Wij snappen er helemaal niets van dat zulke goede dicht moeten en bedrijven die een service bieden van minder dan 0.00 kunnen blijven bestaan. Wij zoeken voor een klant een splinternieuwe auto: zwart van buiten, zwart van binnen. we hebben 2 dealers gebeld....de 1e belt heeft een rode met witte bekleding....en belt daarna niet meer. De 2e dealer belt helemaal nooit meer terug. Zulke tenten mogen ze van mij direct sluiten, daar heb ik niets van maar inderdaad, zulke als jij beschrijft zouden daar niet de dupe van mogen worden. Niet van het mismanagement aan de top maar ook niet van het mismanagement van de "collega-dealers" zelf.

11:36 p.m.  
Blogger Bibi said...

Dat weer hebben wij hier ook al een tijdje vooral 's nachts en wij kunnen er ook niet goed door slapen.
Bitz is al een goede waakhond hihi.
Enorm zonde van Chrysler en vreselijk voor de mensen die zulke goede service verleende!

4:05 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Amerikaanse auto's zijn pruimen.
Ik rij alleen Toyota.
Mona.

10:50 a.m.  
Anonymous Monique said...

Ook wij rijden een Chrysler. De service in onze garage is ook zo goed en ook wij worden netjes nagebeld. Vreselijk dat dit soort plaatselijke bedrijven de dupe worden!

Ik ben benieuwd hoe ver dit reikt, want onze dealer verkoopt ook alleen Dodge, Jeep en Chrysler.

Groetjes,
Monique

1:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?