vrijdag, mei 29, 2009

Werk & school

Als je naar een community college gaat moet je kunnen bewijzen dat je een jaar in staat gewoond hebt en minstens 6 maanden in de county. Zo'n bewijs is maar een jaar geldig, en Tim had een nieuw nodig want volgende week begint hij aan een zomercursus. Als hij niet zo'n 'proof of residency' heeft, zou hij het dubbele betalen aan schoolgeld.
Dus vandaag gingen we naar het stadskantoor om dit op te halen. Je moet dus iets meebrengen om te kunnen bewijzen dat je een jaar op dat adres gewoond hebt, en al heeft hij een jaar bij de school gewoond, het schooladres telt niet. Dus we hebben wat bij elkaar moeten zoeken, en vonden nog een bankafschrift van een half jaar geleden, en een loonstrookje van ongeveer een jaar geleden. Je zou denken dat we het na 2 kinderen wel weten om dit soort dingen te bewaren, maar het is telkens toch weer zoeken.
Dus die dingen moest hij laten zien op het kantoor, en tevens zijn rijbewijs, een handtekening zetten, en dan kreeg hij een papierje dat hij in moet sturen naar de school. Nou, dat is weer klaar voor het jaar.

Volgende week begint dus de zomercursus. Hij doet wiskunde, 2 avonden per week. Als hij dit niet zou doen, zou hij de school niet afkrijgen in 2 jaar. Het ziet er wat bedriegend uit, een 2 jaars associates, of een 4 jaars bachelors. Heel veel mensen halen het niet in die tijd, gewoon omdat ze nog wat extra's erbij moeten nemen. Zo is een associates voor verpleging ook 2 jaar, maar je hebt een heleboel prerequisites nodig. Vakken die je gehad moet hebben voordat je aan de opleiding kan beginnen, en zo kan het 3 jaar duren eer je klaar bent.
In Tim's geval loopt hij wat achter omdat hij niet zo goed scoorde op zijn plaatsingsexamen en wat vakken in moest halen. Die vakken geven hem dan wel weer credits maar ze tellen niet mee in het computer science degree.
Ook voor Bart kan het best zijn dat hij zijn school niet op tijd af krijgt, omdat een een paar verplichte vakken moet doen die tegelijk gegeven worden.

Tim krijgt het nog druk, want hij heeft ook een baantje gevonden via een uitzendburo, bij een bedrijf dat printers maakt. Bij alle plaatsen waar hij gesolliciteerd heeft, zoals Walmart, en een paar supermarkten heeft hij niks meer gehoord. Bij dit uitzendburo heeft hij binnen anderhalve week wat gevonden, en het betaald ook nog best goed. Hij had ook bij het state park gesolliciteerd, maar daar nemen ze maar het minimale aantal mensen aan dit jaar, en de mensen die er vorig jaar werkten hebben de eerste voorkeur.

Labels:

2 Comments:

Blogger Petra said...

Ja, ik betwijfel ook of Katja het in vier jaar gaat halen. In haar geval dan omdat ze een dubbele major en twee minors wil doen. Ze zal volgende zomer ook wel een zomercursus moeten gaan doen, neem ik aan.

11:36 a.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Ja, het lijkt allemaal zo simpel, maar in praktijk valt het tegen inderdaad. Ik heb ook 3 jaar over mijn associates gedaan, omdat ik nog wat voorbereidend wiskunde nodig had. Verder heb ik een AOC (Area Of Concentration) gedaan, wat ook al 16 extra credits was bovenop de associates. Het voordeel is wel dat de zomercursussen leuk zijn en omdat je er vaak maar 1 of 2 doet, heb je ook meer kans om beter te scoren. Succes Tim!

8:57 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?