woensdag, april 29, 2009

Werk & eekhoorntjes

Het nieuws op mijn werk; afdelingshoofd nummer 10 (of was het 11?) gaat vertrekken. We moeten wel in een of andere 'time warp' terecht zijn gekomen want ze had gezegd dat ze zeker 3 jaar zou blijven. Die 3 jaar hebben maar 6 maanden geduurd.
Ik ben niet verbaasd. Ik mag haar graag, en ze heeft veel goede dingen gedaan voor de afdeling. Maar ze komt uit het zuiden, waar al haar familie woont, en ik denk dat het haar tegen is gevallen om zo ver weg te zijn. Of er zijn andere redenen waar we toch niks van horen.
Tja, daar gaan we weer. Ik ga echter geen energie verspillen om er treurig om te zijn. Ik doe mijn werk en verder bekijk het maar. Mijn energie om mee te werken om de afdeling te verbeteren is gekelderd. We weten allemaal wat er moet gebeuren maar er is teveel gepraat.

Ik had gisteren verwacht dat er wel wat emails over het griepvirus zouden zijn, maar niks. Het bleek dat de afdelingshoofden wel een informatiebijeenkomst gehad hadden.
We moeten elk jaar een aantal lessen doen via intranet, en een ervan gaat over griep pandemie en wat het plan voor het ziekenhuis dan is. Er is in ieder geval een goede voorbereiding op papier. Hopelijk zal zoiets niet nodig zijn. Als het blijkt dat het met een sisser afloopt kunnen we blij zijn, en lachen met alle media.

Op maandag was het erg warm, inmiddels is het wat afgekoeld. Maar goed ook voor Micky, want ze kunnen op hun werk de airconditioner nog niet gebruiken. Er zitten namelijk bewoners voor die anders van hun plekje op de vensterbank geblazen zouden worden: een moeder-eekhoorn met 3 jongen! Vandaag heb ik ze gezien, zo leuk! Door het raam kijk je zo bovenop het nest, en daar lag mama op haar rug met 3 kleintjes die aan het zogen waren. Mama keek me een tijdje argwanend aan en toen sprong ze op en liet haar kleintjes even alleen.
Hopelijk zitten ze er nog in het weekend, en verlaten ze hun nest nog niet. Dan zal ik wat foto's maken, want Bart heeft deze week mijn camera geleend.

Labels: ,

6 Comments:

Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

wat schattig een eekhoorn met baby's, zonder baby's vind ik ze al zo ontzettend leuk. (ook al bijten ze)

Groot gelijk met je werkhouding, zonder van de moeite en energie, dus kun je beter besteden in je vrije tijd.

begin een beetje mediamoe te worden van dat varkensgriepgedoe.

9:01 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik kan me je gevoel over het werk heel erg goed indenken, maar wel jammer dat iemand die goede dingen voor de afdeling heeft gedaan dan toch zo snel vertrekt.

Wel een apparte reden dat ze de airco niet kunnen gebruiken. haha

gr petra

9:30 p.m.  
Blogger Petra said...

Vervelend, dat je nu weer aan een ander afdelingshoofd zult moeten wennen. Wel goed, hoor, dat ze de varkensgriep zo serieus nemen. Beter dat, dan dat er opeens een crisis is. Lief, zo'n eekhoornnestje (die heten in het Engels dreys, wist je dat?)

7:30 p.m.  
Blogger Bibi said...

Ik ben benieuwd naar de foto's, als je tenminste nog een kans krijgt om foto's te maken. Ik hoop het!
Wij nemen ook zo onze maatregelen ivm de swine flu. We kunnen ons imuun systeem versterken en voorlopig stelt Scott vliegreizen nog even uit.

2:03 p.m.  
Anonymous Cisca said...

Ik wil ook graag foto's. Ben zo benieuwd!

Wel vervelend zeg, steeds een andere hoofd op je afdeling? Kun je niet solliciteren ;-)?

2:08 p.m.  
Blogger kastelke said...

Bah, Annemiek, weeral die personeelswissel... Kan me inbeelden dat de klad er ondertussen goed in zit bij het personeel. :-(

Ik kijk vol verwachting naar de foto's van mama eekhoorn en haar kroost! Wat attent van die mannen dat ze het nog even zonder airco doen!

4:42 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?