zondag, april 26, 2009

Een weekendje bijtanken

Op zaterdagmorgen had ik afgesproken met Chrissy, we zouden altijd nog een keer een wandeling gaan doen. Ze geeft Nederlandse les op Cornell, en heeft het daar erg druk mee. Nu wordt het weer beter, en moesten we die wandeling toch maar eens gaan doen. Ik haalde haar op, en we zijn naar Buttermilk Falls geweest. De paden door dat ravijn zijn al open (in Treman nog niet). Het was heel gezellig weer eens te kletsen. De klim (het eerste stuk is heel steil met veel trappen) viel me een beetje tegen. Jee, is mijn conditie echt zo slecht? Ik moest echt even gaan zitten. We hebben het maar rustig aan gedaan.


Het was er zoals elke keer weer erg mooi.

We deden er ongeveer een uur over, en daarna heb ik haar weer thuis afgezet. Micky was ondertussen naar een onderscheidingsceremonie op zijn werk. Er was ook nog een picknick maar hij had geen zin meer om te gaan. Dus we zijn thuis in het bos aan het werk gegaan om de paden bij te werken. Het was erg warm! 89F bleek later. Daarna lekker buiten zitten met een drankje en een boek was ook lekker!

Vandaag hadden we afgesproken met Monique en Fer in Rochester. Ze hadden een tussenstop op weg naar Nederland om de Niagara watervallen te bezoeken. Er was ook nog tijd om elkaar te ontmoeten, zo ongeveer halverwege.

Onderweg naar Rochester stopten we even bij een tankstation, waar ook een McDonalds bij ligt. Net achter de drive thru zie je iets wat je niet bij veel tankstations of McDonalds zal zien:



In het gebied wonen Amish en bij een van de boerderijen was een bijeenkomst waar veel wagentjes stonden.
We hebben nog een stukje verkeerd gereden waardoor we langs het Montezuma vogelreservaat kwamen. We zagen er 3 arendnesten, 2 van de nesten zelfs op electriciteitspalen. Ook wel leuk om te zien, en de omweg waard.

We hadden bij de Cracker Barrel afgesproken, het was een leuk weerzien! Fer kenden we nog niet, het was leuk om hem ook eens te zien. Het is al 5 jaar geleden dat we elkaar zagen, we kennen elkaar al zo'n 29 jaar. Zo veraf wonen verwatert het contact wel wat, maar als je elkaar dan weer ziet is het meteen weer leuk.

We hebben samen gelunched en omdat het zo'n mooi weer was zijn we daarna een eind gaan wandelen in het Genesee Valley Park, en langs het oude Erie Canal.
Het was er een stuk kouder dan bij ons, maar toch nog lekker weer. Ze vonden maar dat het hier erg groen is met veel water. Komend uit New Mexico kan ik het me wel voorstellen!
We hadden heel wat bij te kletsen! Veel te snel was het tijd om weer afscheid te nemen, tot wie weet wanneer (helaas geen foto's, mijn batterijen waren leeg).

Onderweg naar huis stopten we bij een rustplaats en op de toiletten zag ik wat nieuws; een 'sharps container', een plastic doos aan de muur om gebruikte naalden in te doen. Ik had er nog nooit bij stilgestaan, maar het is inderdaad een heel goed idee, want wat moeten diabeten met hun gebruikte naalden doen als ze op reis zijn. Het zal ook werkers beschermen, want er zullen altijd mensen zijn die de naalden in de vuilnis gooien.

Onderweg is er toch altijd wel wat te kijken, zoals de architectuur van de huizen. Zo viel me deze keer op hoeveel huizen er een cupola hebben in het noorden.
We zagen ook nog een vos langs de weg (wat hebben we toch met vossen de laatste tijd). Dit was een moedervos en de jongen waren bij haar aan het drinken. Dat is toch ook wel uniek om te zien!

Labels: ,

6 Comments:

Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Grappig, Hans liet me net de foto's zien van zijn "trip" naar Buffalo NY en omgeving en had een foto gemaakt ook van zo'n Amish bord.
Dat is zeker heel bijzonder om een moedervos met drinkende pups te zien.

10:47 p.m.  
Blogger Petra said...

Wat een leuk weekend!
Wat lekker dat het bij jullie ook zulk mooi weer was. Is weer even genieten van deze temperaturen.

10:07 a.m.  
Blogger Petra said...

Wow wat leuk een moedervos met kleintjes! Die zijn zo schattig! Een erg leuk en ontspannen weekend, zo te lezen.

4:28 p.m.  
Blogger Bibi said...

Toen je die sharps container noemde dacht ik eigenlijk eerst aan gebruikte naalden van drugs gebruikers, erg he?
Leuk dat je een vos met pups hebt gezien!

12:45 p.m.  
Anonymous Sophie said...

Klinkt als een geslaagd weekend! Hmm en door jouw bericht heb ik nu helemaal zin in een ontbijt bij Cracker Barrel. Volgende keer dat je er bent moet je maar wat grits en bacon naar de overkant van de oceaan gooien!

3:07 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Bianca, leuk dat hij ook eens het andere Buffalo zag.

Petra, het was even lekker ja, nu weer terug naar koeler.

Petra, leuk zo'n moedervos ja, zolang ze hier maar weg blijven.

Bibi, die naalden kunnen er ook in :)

Sophie, dan moet ik hard gooien! Cracker Barrel is lekker ja, dat was ook te zien aan hoe druk het er was. We hebben er hier geen dicht in de buurt, dus zo vaak komen we er ook niet.

8:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?