vrijdag, december 19, 2008

Winterstorm

De afgelopen dagen hebben we steeds een virus in onze computer gekregen. Verschillende keren hebben we allerlei anti-virus scans gedaan, en het eruit gekregen, maar het blijft terug komen. Het is het trojan.vundo virus en moet wel in een van de websites zitten die ik vaak bezoek. Dat zijn dagelijks een aantal blogs onder andere. Het is vooral erg irritant, want het zorgt ervoor dat er allerlei reclame op je computer komt en maakt alles erg langzaam.

Vanmorgen had ik een vergadering op mijn werk, en net toen ik weg ging vielen de eerste sneeuwvlokjes. Ik stelde voor dat we de vergadering kort zouden houden, dat is gelukt, ondanks dat we een langdradige prater in de groep hebben zitten. Er was ook een kerstfeestje gepland, met een 'dish-to-pass'. Dat is geloof ik iets wat je in Nederland niet hebt, tenminste niet toen ik er nog woonde. Iedereen neemt een gerecht mee om met de groep te delen. Het wordt hier veel gedaan. Ons nieuw afdelingshoofd kende de term niet. Ze is uit het zuiden, en daar heet het een 'pot-luck'. Ik had gevulde eieren meegebracht, maar ben toch niet gebleven voor het feestje. Er lag inmiddels al zo'n 4cm sneeuw en daar kwam 2-4cm per uur bij. Het was al spekglad en ik was blij toen ik weer thuis was.

Alle scholen in de buurt waren gesloten, drie keer raden wie de deuren openhield. Ithaca dus. Ik ben benieuwd hoeveel bussen er van de weg geraakt zijn. Morgen zullen we wel van de boze ouders horen. Het is ook te gek voor woorden dat ze maar 2 sneeuwdagen inplannen, die dan ook nog eens ingehaald moeten worden. In Ithaca zelf valt altijd minder sneeuw dan de buitengebieden, maar ze vergeten dat de kinderen van die gebieden ook naar school moeten over een langere weg.

We hebben Niels thuis gehouden (Bart en Tim zijn al thuis van school). Het was een beetje deja vu met jaren geleden. Toen werd er een grote sneeuwstorm voorspeld en 's morgens was er nog niks aan de hand. Halverwege de dag viel er zo veel sneeuw dat de scholen besloten de leerlingen vroeg te laten gaan. Ik zie Bart en Tim nog de oprit op lopen door de diepe sneeuw terwijl het nog met bakken naar beneden kwam. Ze waren net op tijd uit de bus, want die kwam een eind verder vast te zitten.

Toen ik vanmiddag de post ging halen uit de brievenbus stopte er een auto; de bestuurder vroeg of ik de schoolbus gezien had. Zijn zoon was nog niet terug uit school. Het was al kwart voor vijf, en de school is om twee uur uit! Ik zei dat ik de bus niet gezien had (we kunnen de weg niet zien vanuit ons huis), en hij reed weg voordat ik hem kon vragen of hij de busgarage gebeld had. Ik hoop dat het kind ok is!

Labels: ,

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hier hebben ze 5 snow days. Maar die hoeven ze niet in te halen. Pas als er meer dan 5 dagen zijn meoten ze die inhalen. Hier waren ze vanmorgen om 11 uur uit. Bijna elke school was hier vroeg uit of helemaal gesloten.

gr petra

8:33 p.m.  
Blogger Petra said...

Ja, inderdaad wordt zo'n feestje hier een pot luck genoemd. Grappig, ik dacht altijd, dat dat in het hele land zo was. Er wordt hier vannacht sleet en ijzel voorspeld, wat ik helemaal niet leuk vind, want Katja moet vanavond werken en tot heel laat opruimen. Ik heb haar doen beloven voor middernacht thuis te zijn, maar of dat ook lukt??

5:33 p.m.  
Blogger Petra said...

Hebben net bij de Bearded Collie club ook een dish to share. Zo leuk om te zien wat iedereen mee brengt. Inderdaad in NL zie je dat bijna niet. En het maakt het wel zo leuk en makkelijk ook eigenlijk.

Hopelijk is het kindje inmiddels thuis...

6:21 p.m.  
Blogger Bibi said...

Bij ons wordt voor praktisch alle familie aangelegenheden van iedereen een dish to pass verwacht. Ik vind het wel een goede manier en er blijft ook altijd veel over, wat ik ook handig vind want van de leftovers kun je weer een caserole maken of soep.
Is de zoon van die man al terecht?

9:41 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Groot gelijk dat je met zulk weer de weg niet opgaat, levensgevaarlijk. Wat moet die man zich zorgen gemaakt hebben.

Heel vervelend die ellendige virussen via internet. Van Avast schijnen ze een goede gratis home-edition virusscan te hebben.

Sterkte met de sneeuw en kou

11:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hoi,

even een reactie van een stille lezer! Wij hebben bij ons op het werk afgelopen donderdag ook een dish to share gehad maar hier wordt dat een amerikaans buffet genoemd ;-) En als we zomers met veel vrienden bbq en doen het ook op die manier!

Groetjes en hele fijne kerstdagen gewenst van
Sylvia uit Monster

4:31 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Indrukwekkend, al die sneeuw bij jullie. Ik zou het graag een keertje meemaken, maar ben blij dat ik er niet dagelijks mee te maken heb.

Ik hoop dat je vriusprobleem snel is opgelost!

Groetjes,
Monique

11:20 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?