maandag, oktober 20, 2008

Boekenverkoop

Zo veel boeken, zo weinig tijd! Ik heb het al vaker gezegd, elke keer als de tweedehands boekenverkoop gaande is. Ik ben er maar even geweest, heb maar 4 boeken gekocht, en zal komend weekend nog eens terug gaan. Alsof ik nog niet genoeg leesvoer heb. Er staan ook Nederlandse boeken tussen waar ik nog in moet neuzen, maar waar ik vandaag geen tijd voor had.
Iemand vertelde me dat er zelfs mensen voor de deur gekampeerd hadden op de eerste dag om er als eerste bij te zijn. Er worden ook zeldzame boeken verkocht, en mensen komen uit het hele noordoosten op deze verkoop af.

Vanmorgen belde Mary op om te wandelen, en we zijn samen naar Treman Park geweest. Het deed de beenspieren wel goed om in beweging te zijn. Het werd een gezellige wandeling!

Dan is er goed nieuws en slecht nieuws op onze afdeling. Het slechte nieuws is dat onze manager ermee gestopt is (niet haar keus zei ze). We hebben een afscheidsfeestje gehad voor haar bij Chili's. Je zou denken dat je bij Chili's gaat uit eten nietwaar? Nee hoor! Je gaat er naartoe voor de margarita's, de wijn en het bier! Dat duurde even eer ik het door had :) Een paar van de groep hadden een chauffeur bij zich, maar ik niet, dus ik hield het bij niet alcoholhoudende drank. Ik kan zeggen dat ik een paar mensen van een heel andere kant heb leren kennen, maar er is me op het hart gedrukt dat "what goes on at Chili's stays at Chili's", dus ik kan niet in details treden. Ik geloof dat we net op tijd vertrokken voordat we de tent uitgezet werden, hoewel ik geen hand had in dat 'rowdy' gedrag. Tegen een uur of 10 gingen ze ergens anders naar toe om verder te feesten, maar ik hield het wel voor gezien.

Ik dwaal wat af; het goede nieuws op de afdeling is dat we een nieuw afdelingshoofd (director) hebben. Voor haar hebben we een wat beschaafder welkom gehad dan het afscheid van onze manager, namelijk koffie met koekjes op de afdeling. Mijn eerste indruk van haar is goed, hopelijk kan zij de boel in goede banen leiden. We hebben een dik jaar een tijdelijke director gehad, die tevens de kraamafdeling en kinderafdeling runde. Ze deed erg haar best, maar het is gewoon teveel voor 1 persoon.
Ik heb eens terug getelt, en kwam op 10 uit. Dat is het aantal directors, tijdelijke en "blijvende" waarmee ik gewerkt heb de afgelopen 15 jaar op deze afdeling. Sommigen bleven maar een paar maanden, sommigen een jaar, en eentje hebben we zo'n 3 jaar gehad. Een ding is zeker: er zijn hier altijd veel veranderingen die het allesbehalve saai maken.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Sylvia said...

Toevallig was er afgelopen weekend bij de plaatselijke bibliotheek ook een "book fair". Op zondag, toen ik ging, kon je een "tas" kopen voor $5 en die vervolgens zelf vullen met zoveel boeken als je maar wilde. Die van mij puilde aan alle kanten uit. Heerlijk, open haard aan, glaasje wijn erbij en lezen maar!

12:42 p.m.  
Blogger Unknown said...

Hoe hou je het vol, Annemiek? Altijd maar je opnieuw moeten aanpassen aan een nieuwe baas... Leuk is anders, vermoed ik!

Veel leesgenot!

2:04 p.m.  
Blogger Petra said...

Boeken, heerlijk! Maar ik heb er nog teveel ongelezen om erbij te nemen. Ik kan me wel wat bij je beschrijving van je collega's bij Chili voorstellen, sommigen van Ricks collega's konden er in San Diego ook wat van.

6:14 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heerlijk een boek lezen maar heb er sinds we hier wonen het geduld niet meer voor op de een of andere manier.
Dat is een behoorlijk personeelsverloop zo, hopelijk is de nieuwe een goede kracht.
Heb ooit een keer op zo'n feestje mijn manager erg dronken gezien en was stom verbaasd/shocked over wat hij allemaal te vertellen had, hij wist het alleen de andere dag niet meer en ik ben het nooit meer vergeten.

8:10 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?