zondag, november 04, 2007

School bezoekje

Gisteren zijn we een kijkje gaan nemen op Binghamton University. De hele familie ging mee; Bart is een tranfer student, Tim een freshman, en DaSom heeft grote interesse om in de VS naar een universiteit te gaan. Ze hebben er biologie, wat Bart waarschijnlijk wil doen, en computer techniek wat Tim wil gaan doen. We waren net op tijd om 10 uur daar, en konden meteen met nog zo'n 100 mensen in een zaal naar iemand luisteren die van alles over de universiteit vertelde. Dat duurde zo'n uur, en daarna kregen we in groepjes een rondleiding. Het meisje dat onze rondleiding deed vertelde heel goed, en gaf veel informatie. Er waren veel dingen die ons wel aanspraken. Alleen een beetje jammer dat we er op een zaterdag waren, het was er doods zo vroeg. Dan slaapt nog iedereen! We liepen een rondje campus en kregen verschillende gebouwen van binnen te zien. Ze liet ons ook een van de dorms zien. Deze was een suite; 3 2-persoon slaapkamers met 2 badkamers en een gezamelijke ruimte. De freshmen komen in een gebouw met alleen 2-persoons kamers met een badkamer op de gang. Ik denk dat Bart op TC3 heel erg verwend is met zijn 1-persoons kamer! Dat zal nog wennen zijn om dat op te geven.
Bart en Tim lijkt de school wel wat. Niels vond het ook wel een goede school, want "ze hadden er goede cafetaria". Heerlijk toch!
DaSom viel het op hoeveel Koreanen er waren, en dat er een Koreaanse krant lag. Ja, die Koreanen zitten overal!

Bart kreeg het advies om zich pas in januari aan te melden als tranfer student, Tim kan zich nu aanmelden en krijgt dan in januari te horen of hij aangenomen is. Hij weet niet waar hij zich verder nog aan zal melden, maar op dinsdag gaan ze naar SUNY IT in Utica met zijn computerklas. Vandaag heeft hij zich maar meteen in Binghamton aangemeld. Het advies werd gegeven om dit via "Common Application" te doen. Veel universiteiten maken hier gebruik van. Je vult 1 online formulier in en dat kan naar verschillende universiteiten gestuurd worden die hieraan meedoen.
Het was best een karwei voor hem om het allemaal goed in te vullen, maar gelukkig had hij het essay al klaar. Dat was iets wat hij voor Engelse les gedaan had, en hiervoor bruikbaar was. Altijd goed voor Tim als hij zich werk kan besparen.
Nu nog zien welke scholen hij verder interesse heeft! Je kan niet op maar 1 school gokken dat je aangenomen wordt. Ongeveer 1 van de 10 aanmeldingen in Binghamton worden aangenomen.

5 Comments:

Blogger Petra said...

We gaan duimen dat hij er wordt aangenomen. Is toch altijd veel fijner als je eerste keus echt doorgaat.

7:55 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

1 op de 10 maar. Jeetje zeg, dat is ook niet veel.Moet ook eerlijk bekennen dat het gehele inschrijf systemen mij nog wat duizeld. Maar ik heb nog even voor ik me erin moet verdiepen.

gr petra

9:10 p.m.  
Blogger Petra said...

Ja, het is niet bepaald makkelijk om erin te komen, tegenwoordig! Zo'n rondleiding blijft ook leuk, vind ik, dat studentenleven hier had mij ook wel getrokken. Is Bart nu zeker, dat hij als transfer wel wordt aangenomen?

6:49 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra; of het echt zijn eerste keuze zal zijn weet ik niet, maar in ieder geval wel de eerste aanmelding.

PetravD; het was me eerst ook allemaal een boel bla bla maar je komt er langzaam wel vanzelf in.

Petra (allemaal Petra's vandaag :), ik denk niet dat Bart er zeker van kan zijn dat hij aangenomen wordt, maar hij heeft wel een goede kans. Ook hij zal op meerdere plaatsen moeten aanmelden.

7:59 p.m.  
Blogger kastelke said...

Laat ons duimen dat, waar ze ook terecht komen, ze zich goed voelen en met succes kunnen afronden waar ze aan begonnen zijn!
Ik ben heel blij dat ik hier en bij Petra (Kasaka) eens wat kan lezen over die aanmeldingen en zo, want ooit hoop ik daar voor onze zoon ook gebruik van te kunnen maken.

3:05 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?