donderdag, augustus 23, 2007

Indringer

Volgende week beginnen mijn lessen weer. Ik heb er wat gemengde gevoelens over. Het zal een stuk drukker zijn, maar natuurlijk ook weer leerzaam. Deze keer hebben we Management in Nursing (het zou eerst Epidemiology zijn) en Health Assessment. Die laatste heb ik 18 jaar geleden ook al eens gedaan, maar kan ik niet gebruiken voor mijn credits. Het was wel de klas waar ik altijd het meeste aan gehad heb.

Ik wil Harry Potter uithebben voordat de lessen beginnen. Ik kom nu, na meer dan 100 pagina's eindelijk een beetje in het boek. Ik was zo veel vergeten van de vorige boeken, eigenlijk zou ik ze moeten herlezen. (Voorlopig niet!) Ik vindt het boek maar langzaam op gang komen, maar ik heb ook een beetje moeite met de kleine lettertjes en dat vergt wat meer inspanning. Nu heb ik toch maar een afspraak gemaakt met de oogarts. Misschien zal een leesbril genoeg zijn. Ik leen die van Micky al af en toe.

In verder nieuws; ik heb mijn indringer gevangen! Eindelijk. Steeds zag ik poepjes liggen beneden, en geen gewone muizepoepjes. Ze waren zo'n 4 keer zo groot. Ik had een val gezet op de plaats waar ik ze vond, maar niks gevangen. Na een paar keer de val verplaatsen zat er vandaag eindelijk wat in. Het leek op een mol, maar was waarschijnlijk een muizesoort, een vole.
Het was zwart met een kort staartje. Waarschijnlijk is hij binnen gekomen langs de waterleiding onder de grond. Zielig zo'n beestje in de val, maar hij moet buiten blijven!

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ben blij dat ik niet de enige ben die studeert... Veel moed!

Leeft zo'n beestje nog na zo'n klap van de muizenval? En wat doe je er nadien mee? Liever jij dan ik om zo'n beestje te vangen... Eeek!

Groetjes,

10:34 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Ieeeekkkksss, zo'n grote muis is niets voor mij. Maar je hebt wel gelijk. Als je hem niet vangt, heb je binnen de kortste keren een nest of zo en dat is helemaal vreselijk.

Succes met je studie!

12:09 a.m.  
Blogger kastelke said...

Brrr, ik hou heel veel van beestjes, maar ze moeten wel buiten blijven! Gelukkig heb ik hier momenteel alleen maar last van (huisjes)slakken en spinnen. Dat vangt iets makkelijker.

Veel succes met je studie! Waarschijnlijk zal er een groot verschil zijn met de studie die je 18 jaar geleden deed?

2:46 a.m.  
Blogger @ndrea said...

Muisgrootte zijn al niet mijn vrienden, maar alles beyond that hoef ik niet in huis (zolang het de cavia niet is, en ooit misschien een hond??!). Wou hetzelfde vragen als Hilde: leeft-ie nog of is het zo'n val die zijn nekje breekt... toch wel zielig, eigenlijk.

2:07 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het lijkt inderdaad wel veel op een mol, "grappig"dat er zoveel verschillende soorten zijn. Kom ze inderdaad buiten zelden tegen (zelfs niet bij het paardenvoer), ze schijnen altijd binnen te willen zitten ;-)
Succes met je studie !

Groetjes

11:36 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gatsie nog eer enge beesten. Ik ben al blij dat ik weer (even) van de muizen af ben. Dit is een oud huis en binnen komen is niet moelijk hier.

De ervaring met de groundhog staat mij nog verf in het geheugen...

fijn weekend

gr petra

12:38 a.m.  
Blogger Petra said...

Weer helemaal bijgelezen! Je hebt wat avonturen meegemaakt en die kamer voor DoSam ziet er heel gezellig uit! Wanneer komt ze precies bij jullie?
Die voles vangt Snickers hier regelmatig, brrr, ligt er weer zo'n dood beestje op het deck!
Wat de school supplies betreft, ze zijn op Saskia's school heel vervelend. Alles moet precies zo en als er iets mist krijg je een briefje op de eerste schooldag. De high school is veel makkelijker, gelukkig!

12:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?