vrijdag, augustus 17, 2007

Gezinsuitbreiding!

Het is nu officieel: we krijgen gezinsuittbreiding en het wordt een meisje! Voordat de geruchten beginnen te circuleren: nee, ik ben niet in verwachting :) Het is een meisje van 17 jaar.

In het voorjaar hadden we ons opgegeven om dit jaar weer een uitwisselingsstudent in huis te nemen via ASSE. We kregen toen een telefoontje, ze zouden ons papieren opsturen, en daarna hebben we er verder niks meer van gehoord. Later belden we nog eens, en alles ging wel erg langzaam. We hebben al eerder via deze organisatie studenten gehad, en toen ging alles vlot. Dit langzame waren we niet van hun gewend en we wilden het al opgeven en volgend jaar via een andere organisatie een uitwisseling doen. Maar vorige week ging het opeens aan het rollen en deze week is de 'representative', Chuck, van de organisatie bij ons geweest. Hij moest helemaal uit Buffalo komen (bijna 3 uur rijden), er zit bij ons in de buurt geen vertegenwoordiger meer. Ik denk dat dat ook een reden is geweest dat alles zo langzaam gegaan is.
Chuck was wel een aardige man. Hij en zijn vrouw doen dit werk nu voor ASSE, hun eigen kinderen zijn het huis uit. Momenteel hebben ze zelf 2 meisjes bij hun wonen die het taalkamp doen voor een maand, en daarna krijgen ze 2 jongens voor een jaar. Er zitten 20 jongeren in het taalkamp, en 6 van hun moeten nog geplaatst worden! Blijkbaar probeert ASSE eerst alle anderen te plaatsen en begint dan pas aan de taalkamp studenten. Dus er zijn er nog veel die zitten te wachten op een gastgezin, terwijl het taalkamp over een week afgelopen is. Dat lijkt me heel stresserig voor hun.

De gewoonlijke gang van zaken om een gastzoon of dochter te kiezen is dat ASSE wat studentengegevens opstuurt (zoals leeftijd en interesses), en je kunt kiezen van welke studenten je meer wilt weten. Dan sturen ze foto's en hun essay op en kun je verder selecteren. Er is altijd wel iets dat klikt, en je gaat verder op je gevoel af wat een goede match zal zijn voor je familie. Die kies je dan.
We hadden al eerder besloten dat we weer een meisje zouden kiezen. Dat lijkt misschien raar met 3 jongens in huis, maar we denken dat er wat minder onderlinge competitie zal zijn dan met een jongen. Vorige keren ging dat tenminste prima, en onze jongens hebben er zusjes bij gekregen.

Chuck bleef maar vertellen over dit meisje dat nu bij hun woont, en hoe aardig ze is. Ook dit meisje moest nog een gezin. Na wat overwegingen hebben we uiteindelijk voor haar gekozen. Het klinkt allemaal heel raar als ik het zo vertel. Net shoppen voor kind, ze zullen allemaal wel aardig zijn, maar je wilt toch iemand die bij je gezin zal passen. Dat blijft toch altijd wel een gok.
Het is dus erg spannend. Als we al vroeger in het jaar iemand bij ons geplaatst hadden gekregen, hadden we nu al maanden brieven en emails kunnen schrijven, en haar rond deze tijd op gaan halen op het vliegveld. Nu zullen we denk ik over een week naar Buffalo gaan om onze gastdochter op te halen. In ieder geval zal ze geen jetlag hebben bij aankomst!
Ze komt uit Korea, en haar naam is DoSam. Ik weet nagenoeg niks van Korea, dus we zullen er dit jaar van alles over leren denk ik.

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat spannend en wat leuk!!!

2:35 a.m.  
Blogger kastelke said...

Hé, wat leuk, Annemiek!
Je zet je lesjes over Korea maar hier!
Ik geloof dat de zoon van mijn vriendin met een Koreaanse samenwoont en een baby heeft, maar zij is als kind geadopteerd door Vlaamse ouders.

5:19 a.m.  
Blogger Petra said...

Oh wat leuk!!!
Wat spannend ineens en toch nog heel onverwacht zo te lezen.
Veel plezier met DoSam!

8:44 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ralph's vriendje heeft het afgelopen jaar ook een 'big sister' in huis gehad : een uitwisselingsstudente uit Duitsland. Dat klikte ook heel goed, ze blijven in contact met elkaar (zij is in juni naar huis terug gekeerd). De mama vertelde me dat ze dit een hele rijke ervaring vond, maar dat weet jij natuurlijk ook al vermits je er zelf al had.

Wat leuk! Ja, ben ook benieuwd om wat meer over Korea te vernemen...

Veel succes en hopelijk valt het ook zo goed mee als de vorige keren!

Groetjes,

6:49 p.m.  
Blogger USA2007 said...

Wat leuk. Ik heb tijdens mijn stage met Koreaanse huisgenotes geleefd en dat was erg leuk. Ik heb ook wat typisch Koreaanse gerechten mogen eten, wat allom gewaardeerd werd want van de grote groep internationale stagaires was ik een van de weinige die het 'aandurfde'.

10:01 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een leuk initiatief is dat. Lijkt me inderdaad erg spannend om een meisje in huis te krijgen.

Gr petra

10:05 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Hé leuk, gezinsuitbreiding! Lijkt me wel fijn om even niet de enige vrouw in huis te zijn ;-)

Ik hoop dat het een leuke meid is en dat jullie een gezellige tijd tegemoet gaan. Ik heb een tijdje in een internationaal bedrijf gewerkt waarin ook heel veel Aziaten werkzaam waren, en Koreanen waren (over het algemeen) altijd heel aardig en voorkomend!

12:38 a.m.  
Blogger Sylvia said...

Wat een goed initiatief van jullie zeg! Je moet toch maar afwachten of het inderdaad "klikt". En gaat ze dan gewoon naar high school?
Groetjes Sylvia

8:25 a.m.  
Blogger Annemiek said...

DoSam zal hier naar high school gaan ja. Ik denk dat ze een junior zal zijn.

Fijn dat jullie ervaringen met Koreaanse mensen positief zijn, goed om te weten.

9:52 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?