dinsdag, juli 10, 2007

Aangenomen

Het goede nieuws is dat ik ben aangenomen bij Upstate Medical University in het RN to BSN programma. Dit is de universiteit waar ik afgelopen semester lessen heb gevolgd en die in ons ziekenhuis gegeven werden, maar je hoeft pas "matriculated" (ingescreven als student) te zijn als je meer als 9 credieturen wilt doen. Dit semester waren er 6, en volgend semester is ook weer 6.

Omdat ik wist dat het voor mij wat voeten in de aarde zou hebben, was ik vroeg aan het papierwerk begonnen. Ze vragen namelijk voor "transcripts" van de school, een papier waarin staat hoeveel uren je waarin les gehad hebt. Hier is nogal moeilijk aan te komen omdat ik de A opleiding in Nederland gedaan heb, en die al lang niet meer bestaat. Daarbij worden deze gegevens niet bij gehouden, je hebt alleen je diploma.

Ik had de mensen van de school dit al verteld, en hun alle copien van trancripts die ik nog had gestuurd. Toch kreeg ik een brief dat alle transcripts naar een instituut gestuurd moesten worden om te laten evalueren. Weer gebeld met de school, en de situatie uitgelegd. Ze wisten er niet helemaal raad mee. Purdue University heeft mijn orginele transcripts een keer gehad toen ik daar naar school ging, en ik heb hun gevraagd om te kijken of ze nog wat op microfilm hadden. Helaas hadden ze dat niet meer. Toen heeft Upstate gewoon Purdue's transcripts bekeken en hebben ze me aan de hand daarvan aangenomen. Hoeveel credits ze me hiervoor gegeven hebben en welke weet ik nog niet precies.

Maar vorige week kreeg ik dus mijn "congratulations, you have been accepted" brief. Gelukkig. Er staat wel een lijst van voorwaarden in, zoals al mijn immunisaties moeten geldig zijn, en ik moet een geldige registered nurse vergunning behouden. Allemaal dingen die gemakkelijk zijn, tot je onderaan de brief komt waar met vette letters staat: VOOR 20 augustus moet ik Microbiologie doen. Huh??? Dat bezorgde me bijna een hartaanval. Hoe kan ik dat nu doen in 6 weken? Meteen gebeld, en ik kon uitstel krijgen tot het eind van het jaar. Dan nog zal dat een opgaaf zijn. Ik weet zeker dat ik microbiologie in de opleiding gehad heb, maar het staat niet in de Nederlandse papieren. Nu staan er wel 9 credits voor biologie in Purdue's transcripts, en ze gaan nog even overleggen of ze er 3 voor microbiologie kunnen gebruiken. Dat zou me heel wat stress besparen! Anders ga ik de boeken in duiken, zelfstudie doen, en proberen het examen te doen zonder les te nemen.
Duim maar even mee dat ze me de credits geven!

Update van vanavond: zojuist heb ik de verlossende email gekregen dat ik microbiologie niet hoef te doen! YES! Niels zei wel dat er iemand van de school gebeld heeft, en dat ik terug moet bellen morgen. Hopelijk is dat verder niks bijzonders.

7 Comments:

Blogger Petra said...

Goed zeg!!!
En natuurlijk duim ik voor de credits.

3:52 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, je hebt krachtig geduimd, want het heeft gewerkt; ik hoef microbiologie niet te doen!

7:41 p.m.  
Blogger Petra said...

Heel fijn, dat je nu die stress van de microbiologie niet hebt! En gefeliciteerd, dat je aangenomen bent! Een bachelor of science straks, wow! Knap, dat je door blijft studeren, heb je ook een doel in gedachten, wat werk betreft, verschillend van nu?

8:03 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat super dat je dit naast je werk zo volhoudt! Topper hoor!!

4:24 a.m.  
Blogger Petra said...

Hey super!!
Dat is goed nieuws zeg.

3:18 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, ik heb niet een echt doel voor ogen. Ooit dacht ik dat les geven wel leuk zou zijn, maar voor de klas staan is toch niks voor mij, en daarbij moet dan ook nog een master's hebben!

Wendy; gaat wel hoor, ik vindt het veel knapper voor degenen met nog kleine kinderen en full time werken.

8:13 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd! Wat goed zeg. Het inderdaad af en toe even puzzelen met opleidingen in NL gevolgd. Maar we fijn al sje het voor elkaar hebt dat je het niet hoeft te doen.

gr petra

10:35 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?