vrijdag, juni 22, 2007

Even weg.

Micky en ik zijn er eens een keer alleen op uitgetrokken voor 2 dagen. Fijn om niet "Are we there yet" en "I'm bored, let's go" te horen. We hadden de kano mee en zijn op een riviertje in de buurt van Rochester gaan kano varen. Het was een fijn kronkelig en langzaamstromend riviertje, en we gingen eerst tegen de stroom in. Eigenlijk vreemd om zo'n gebied zo vlak bij een grote stad te hebben. Het was vlak bij het vliegveld, en af en toe steeg er een vliegtuig op, maar voor de rest was het rustig.


Krokodillen in New York? Die van het plastic soort dan wel.


Bruggetje waar we onderdoor moesten.


In de verte zit een reiger.

Na ongeveer anderhalf uur konden we niet meer verder vanwege een omgevallen boom in het water. Plus er kwam onweer opzetten. Dus in plaats van rustig terugdrijven, roeiden we snel om het onweer voor te zijn. Dat waren we gelukkig ook.

Vandaag hadden we ook weer willen kano varen, en we hadden een plekje uitgezocht vlakbij Chimney Bluff State Park. Het waaide echter zo hard, ook iets het binnenland in, en het was een stuk koeler. Dat hebben we dus niet gedaan, maar we hebben onderweg bij allerlei mooie plekjes gestopt. We reden vlak langs het meer van Rochester naar het park. Het moet een "scenic road" zijn, en op veel plaatsen is het dat ook, maar op de meeste plaatsen zijn de huizen aan het meer gebouwd en zie je van het meer niks.


Sodus Point, aan het Ontario meer, waar je bijna weg waaide!

Sodus Point, oude vuurtoren.

Chimney Bluff State Park.


Het park is niet zo groot, maar het is wel eens mooi uit dit uitzicht te zien. De gletsjers hebben de grond zo hard gemaakt, en nu kerft de wind en het water het uit.

Dit is de plek waar we de kano te water zouden laten. Ook veel wind, en al gauw genoeg kom je van deze rivier in een baai. Niet te doen met een kano in hoge golven! Dan maar hier picknicken.



Op weg naar huis zijn we ook nog op verschillende plekjes gestopt, zoals Montezuma National Wildlife Refuse, en ook nog op een andere plek die in het kano boekje staat. Hebben we dat ook weer gezien.
Om een uur of vier waren we weer thuis, en ik geloof niet dat we gemist zijn.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat fijn om er eens met jullie tweetjes op uit te trekken! Daar moeten wij nog enkele jaartjes op wachten...

Gelukkig geen onweer gehad tijdens het kano varen...

Groetjes,

9:43 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Mooi is Sodus point he. Ik geloof alleen dat het daar altijd erg waait omdat het zo;n inham is. Wij zijn daar voor 2 jaar geleden naar een motel wezen kijken in de Mainstreet. Ik vond et een betoverend dorpje, maar wel een uithoek.

gr petra

11:18 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Mooi hoor Annemiek ! Leuk om die dingen samen te ondernemen. Ook wij moeten net als Hilde nog even wachten, maar kleine kinderen worden groot, nu varen ze nog gezellig mee.

Groetjes uit NL

8:11 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Hilde & Mary-Ann: we hadden er van geprofiteerd dat mijn ouders nog hier zijn. Geen idee waarom we nooit eerder erop uitgetrokken zijn en hun op de kinderen laten passen. Hoewel ze nu ook best een nachtje alleen kunnen zijn, vindt ik het naar mijn gevoel nog altijd niet goed om dan ver weg te gaan.

Petra; dat Sodus Point is inderdaad mooi, maar inderdaad een uithoek als jullie daar terecht waren gekomen! Over de winters aan Ontario Lake nog maar niet te spreken.

8:21 a.m.  
Blogger Petra said...

Vindt de vuurtorens heel mooi zeg!

Ook de croq in het water erg grappig.

4:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?