woensdag, juni 13, 2007

Dierenleed

Het dierenleven kan wreed zijn. Vanmorgen een gepiep en paniek gekwetter, en toen ik naar buiten keek zat er een Vlaams Gaai (Blue Jay) met een van de jonge vogeltjes in zijn bek in de boom met het nest. Ik ging gauw naar buiten om hem weg te jagen, en de jongen vlogen met moeite weg met hun onwennige vleugeltjs. Ik denk dat hij hun later nog te pakken heeft gekregen, want er was een hele tijd een lawaai in de bomen. Tja, een Vlaamse Gaai moet ook eten en zijn jongen voeren.

Dan is er nog die raccoon. Maandagnacht om een uur of drie maakte Bart ons wakker "There's a raccoon in the chickencoop". Hij was van het gekakel wakker geworden. Jawel hoor, de raccoon zat achter de kippen aan. (Hij is inmiddels Rocky gedoopt). Nu zijn kippen niet zo snel 's nachts. Als ze op hun stok zitten te slapen kun je zo oppakken en ze geven geen kik. Blijkbaar waren ze door de raccoon van hun stok gekieperd. De haan was degene die het alarm sloeg. De raccoon is weer weg gejaagd, en de kippen hebben we in het oude konijnenhok binnen gezet voor de rest van de nacht. Gisteren hebben we het kippenhok verstevigd. De grote keien hadden niet gewerkt, de raccoon had er gewoon onder door gegraven. Ook vonden we verschillende plekken waar het kippegaas los was, en dit is weer gerepareerd. We doen de kippen nu 's nachts in het binnenhok, iets wat ze helemaal niet leuk vinden. Ze slapen liever buiten op hun stok. We hebben schuifjes op de deurtjes gedaan. Laat hem die maar eens proberen open te maken.
Maar misschien is het ook maar een mama die eten zoekt voor haar jongen. Toch maar liever niet onze kippen!

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoe slim zo'n beest is he. Maar goed dat jullie wakker werden want anders was er waarschijnlijk nu een kip minder geweest. Tot nog toe zie ik hier weinig racoon. Wel loopt er een ground hog (of zoiets) een bewoner noemt hem zo en ik heb geen idee wat het voor een beest is.

gr petra

10:28 p.m.  
Blogger Petra said...

Die raccoons komen overal bij! Arme kippen! Hier speelt, dat er ook zoveel hondsdolheid is op het moment. Gelukkig zijn alle kippen nog in leven!

10:46 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

The circle of life..... wreed soms, maar onvermijdelijk

2:53 a.m.  
Blogger Petra said...

Ja je weet dat de natuur zo in elkaar steekt, maar persoonlijk zie ik dat leed zelf liever niet.
Hopelijk blijft ook de raccoon nu bij de kippetjes vandaan.

4:31 a.m.  
Blogger Sylvia said...

Ja hier ook veel last gehad van raccoons (en dan vooral van hun p...). Maar vorige week lag er een dood op de weg, zielig maar toch was ik wel een beetje blij want ben ik voorlopig ook weer van die smurrie af!
Groetjes!

5:53 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra vD; ze zijn inderdaad slim!
Een groundhog is een soort marmot. Die hebben we ook al eens onder onze schuur gehad wonen.

Petra; hier ook veel hondsdolheid. Als ze vreemd gedrag gaan vertonen moet je uitkijken!

Wendy; inderdaad, wreemd maar zo is het. Eigenlijk vindt ik het doodrijden van dieren veel erger, want dat is zo zinloos.

Petra; hij komt nog steeds terug.

Sylvia; hi! leuk je hier te zien. Ja dat is weer overlast van een ander soort :)

8:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?