zaterdag, juni 09, 2007

Diertjes dag

Zoals ik hier schrijf over al onze uitstapjes, wandelen, mooie weer en leuke dingen lijkt het wel alsof het hier heel ideaal is. Is het ook vaak wel, maar dan heb ik het niet over de dagen dat ik om half zes op sta, om half zeven op mijn werk sta, en 's avonds om half acht thuis ben en om negen uur mijn bed in rol. Dagen zoals gisteren, waar een gezegde voor is: "hit the ground running". Een rennende start van een dag die er niet rustiger op werd. Wat er op zo'n dagen gebeurd is te veel om op te noemen.

Dan is een beetje R&R wel goed erna.
Vandaag in de vorm van een kano tochtje. Dat hadden we al sinds april niet meer gedaan, en het werd hoog tijd.
Op weg naar het meer zagen we in de verte een dier lopen, wat een vos of coyote was. Een paar dagen geleden zagen we op een andere plek ook zo een, ik denk eigenlijk dat het een coyote was. Zei ik laatst dat ik er nog nooit een gezien had, zie je er 2 in een week. Als het coyotes waren tenminste.

Het kano varen was heeeerlijk. We zagen dat de bevers erg druk bezig geweest waren met hun dam en er was nog maar een klein stukje open waar we door konden. Toen zagen we warempel nog een bever! De eerste die ik in het wild gezien heb.

Pa en ma waren een eind wandelen terwijl wij op het water zaten, en toen we terug kwamen stond de paparazi klaar om foto's te maken, wat wel deze aardige plaatjes opleverde.





Terug naar huis kwamen we al weer een dier tegen. Deze keer een schildpad, een snapping turtle die over de weg liep. We wilden hem wel over de weg helpen, maar ik heb wel van eerdere ervaring geleerd om ze niet op te pakken. Met een stok hebben we hem over de weg geduwd... en gerold.


Snapping turtle.

5 Comments:

Blogger Petra said...

Brrr, wat blijven dat toch enge beesten! Maar wel heerlijk zo'n kano dagje, zeker na een harde werkdag!

9:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Haha bij jullie lopen ze ook al over de weg dus. Eigenwijze beesten. Lijkt me heelrijk om met zo'n kano over dat water te gaan..

gr Petra

9:45 p.m.  
Blogger kastelke said...

En kan je die schildpadden niet op een bepaalde manier vastnemen, zodat ze niet bijten? Goh, 'k zal't proberen te onthouden, want mijn reactie zou ook direct zijn: oppakken en hupsakee de weg over.
Het zag er lekker rustig uit tijdens je kano-tochtje!

4:31 a.m.  
Blogger blips said...

Mooie foto's zo van dat water en de kano.
Nee een snapping turtle pak ik ook niet op. Ze zijn namelijk razendsnel, zou je niet zeggen als je ziet lopen, de schijn bedriegt in dit geval.

6:29 p.m.  
Blogger kastelke said...

M'n zoon vertelde me net over een nog gevaarlijker soort bijtschildpad:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alligatorchelydra
gelukkig hangt die niet in jullie streek rond.

1:43 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?