dinsdag, juni 05, 2007

Weekendje weg

Het weekend hebben we doorgebracht in een gedeelte van de Hudson Valley, vlakbij New York. Een gebied waar we nog niet geweest waren. Het is er erg mooi, en zeker een plek om nog eens terug te gaan. Op zaterdag gingen we naar Bear Mountain State Park.
Het was een erg warme dag en pa, ma en ik gingen eerst een eind wandelen. We gingen een eind op een pad naar boven, maar het werd al snel te warm en we draaiden ons weer om.


Deze struiken stonden overal, wie weet wat het is?



Daarna met z'n allen naar het natuurmuseum in het park. Het was erg mooi aangelegd met wandelpaden, en de dieren zijn allemaal dieren die in New York voorkomen, en die om verschillende redenen niet meer in het wild losgelaten kunnen worden. Sommigen zijn bijvoorbeeld gewond geweest.


Timber rattlesnake. Weer wat geleerd, want ik wist niet dat er hier giftige slangen zitten.


Deze kikker zit op een slang.


Deze coyote moest net gapen toen ik knipte, het is net alsof hij huilt. Ik heb ze thuis wel eens in de verte horen huilen 's avonds, maar ik heb er nog nooit een gezien.


De kinderen vonden de beren zo leuk en met hun capriolen waren het net Kibbels en Bitz.


Bever


Bear Mountain Bridge


Een leuke manier van bouwen met die grote rotsblokken.

Nadat we bij het natuurmuseum uitgekeken waren, zijn we nog even Perkins Memorial Drive omhoog gereden, die naar de top van Bear Mountain gaat. Heel wat makkelijker dan lopen, en daarboven zagen we de tekens staan van het pad dat we eerder volgden. Dat zou nog een hele klim geweest zijn!


Uitzicht



Zondag wilden we naar Stony Point Battlefield gaan, maar het bleek 's morgens dicht te zijn, en we wilden er toch niet op wachten. We zijn via de mooie route 9W verder noordwaarts gereden en de volgende stop was Fort Montgomery, uit de onafhankelijkheids oorlog tegen de Engelsen. Hier was het museum gedeelte gesloten, maar we konden buiten rondwandelen. Het zijn ruines, en er staan borden met uitleg bij.


Tim en Niels bekijken een van de kanonnen.

Hierna was het weer richting huis. Het was erg mooi, terwijl het superdichtbij New York City is. Er zijn nog genoeg dingen die we niet gezien hebben, meer reden om een keer terug te gaan.

Labels:

4 Comments:

Blogger Petra said...

Oh dat ziet er mooi uit zeg. Heel apart die bloem ook, weet ook de naam niet overigens. Mooi die wandelpaden zeg. Dat is wel lekker wandelen zo.

8:26 p.m.  
Blogger Petra said...

Die plant hebben we hier ook, maar ik heb geen idee hoe die heet! Prachtige natuur en die dieren ook erg leuk! Het viel ons al snel buiten NYC op, dat je meteen in de natuur zit. Ook zo'n mooi gebied.

10:46 p.m.  
Blogger blips said...

Nog steeds niet in NY geweest en zo te zien moeten we dat ook maar eens een keer gaan doen. Mooi verhaal en mooie foto's. Ik vraag me alleen af hoe lang die kikker het bij die slang heeft uitgehouden?

9:44 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik ben er achter hoe de bloem heet; mountain laurel.
Blibs; NY is erg mooi! Zeker een keer een kijkje komen nemen!
Ik vond het heel vreemd die kikker en die slang, maar er stonden informatie bordjes bij, dus ik neem aan dat ze al lang bij elkaar zitten en ze het goed uithouden.

8:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?