zondag, februari 11, 2007

Papierwerk

Niels is er alweer een stuk beter aan, en huppelt weer rond.

Vandaag eens een heleboel papierwerk afgehandeld met Bart. Hij moest zijn belastingpapieren insturen, zijn FAFSA doen (free application for federal aid; al kom je niet in aanmerking voor federal aid, het moet ingediend worden voor sommige scholarships), en een paar scholarships aanvragen. Vreselijk hoe hij altijd tot het laatste moment kan wachten. Moeilijk om hem er toe aan te zetten. Veel verwachten we niet van de scholarships, maar vorig jaar hadden we ook niks verwacht en wel wat gekregen. Je weet maar nooit, en als je wel wat krijgt is het toch weer meegenomen, school is duur genoeg. De scholarships gaan meestal op basis van inkomen, en dan zitten we toch te hoog. Hij moest er ook een paar essays voor schrijven, en aanbevelingsbrieven van leraren en werkgevers. Dat heeft hij nu allemaal voor elkaar.

Voor lunch hebben we lekker gebarbequede kip gegeten. De vrijwillige brandweer had een fundraiser, en ze verkochten kipmaaltijden. Micky had er 3 gehaald, waar we met z'n vijven meer dan genoeg aan hadden. Met bruine bonen, macaroni salade, 1/2 kip, broodje en cupcake. Hoe ze hier nog geld aan verdienen voor $7 per stuk?

Ik heb nog een keer door het bos gewandeld met met mijn sneeuwschoenen. Ik was gisteren het rondje verloren aan een van de stokken (ik kan er ook mee gaan Nordic Walking :) Ik heb het niet terug gevonden.
Nog over gisteren: toen ik zat te peinzen wat snow shoeing in het Nederland was, zei Micky opeens "Wandelen in the snow". Hee, hij kent toch wat Nederlands!


Micky moest zonodig een foto maken toen ik weer terug kwam.

Verder ben ik bezig geweest met een informatieblog te maken over Ithaca en omgeving. Wat toeristische tips en zo. Het is nog een werk in uitvoering, dus daarover later meer. Er moeten nog heel wat foto's in gezet worden.

Who links to my website?