vrijdag, februari 09, 2007

Auto

Niels bleef vandaag thuis van school. Hij voelde zich niet lekker, maar het was maar gewoon een verkoudheid. We hebben ons wel geamuseerd. We zijn op zijn kamer eens door zijn kast gegaan en wat spullen gesorteerd die hij wil houden en wat er weg kan. Deze houden we hoor:



Vandaag hebben Micky en ik de auto die Bart rijdt overgeschreven op zijn naam. We waren het al langer van plan, maar nu kwam het er eindelijk van. We kennen iemand wiens zoon bij een ongeluk betrokken is geweest waar iemand bij omgekomen is, en familie van het slachtoffer stellen haar nu aansprakelijk. Dit omdat de auto nog op haar naam stond, terwijl haar zoon er in reed. Het is al erg genoeg dat er iemand gestorven is, maar zulke aansprakelijkheid willen wij voorkomen.
Micky had al een verzekering voor Bart geregeld, hij stond er al bij ons bij, maar nu heeft hij zijn eigen verzekering ($$ ouch!). Er zijn nog een paar lessen "defensive driving" die hij kan nemen waar de verzekering nog wat van omlaag gaat, maar voor een beginnende rijder is het gewoon erg duur.
We hebben Bart wel verteld dat wij de auto ook nog kunnen gebruiken, we geven hem niet zomaar af, maar officieel is hij nu helemaal van hem.

We hadden bij de DMV (department of motor vehicles) samen afgesproken. De nummerplaten die op de auto zaten moesten ingeleverd, en hij kreeg nieuwe. Voor het overschrijven moesten we 2 papieren invullen, eentje voor het werkelijk overschrijven, het andere dat het een "geschenk" is zodat we er geen belasting over hoeven te betalen. Bart kreeg zijn registratie meteen mee, en hij moet binnen 10 dagen een inspectie op de auto laten uitvoeren. Dit papierwerk is uiteraard niet gratis, en zo waren we weer $120 lichter. De vrouw die ons hielp was wel erg aardig, en vond het maar een grote dag voor Bart. Zijn eerste auto. Jippee

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd Bart, weer een mijlpaal. Zo ik ben weer bijgelezen, ik had gewoon geen tijd om al de blogjes bij te houden. Fijn weekend !

5:52 a.m.  
Blogger Petra said...

Ja dat soort aansprakelijkheid doet je wel even nadenken......
Hoorde hier ook al dat de verzekering voor jongeren inderdaad een hele hoge is. Wel toppie voor Bart!!

5:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad eer een mijlpaal, maar voor hem wel een hele leuke...Hij zal wel trots zijn denk ik. Je eerst auto'tje vergeet je volgens mij ook nooit.

gr Petra

3:52 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?