maandag, oktober 16, 2006

Bezige dag

Gisteren was het zo koud, het was moeilijk voor te stellen dat we een week geleden nog in de kano van de zon zaten te genieten.
In ieder geval hebben we geen sneeuw gehad. In Buffalo zitten nog altijd mensen zonder electriciteit, en in de verste verte (ook hier niet) zijn geen generatoren meer te krijgen. Buffalo is wel sneeuw gewend, maar omdat deze sneeuw zo vroeg kwam, zaten de bladeren nog aan de bomen en door de zware, natte sneeuw zijn er veel takken afgebroken. 90% van alle bomen is beschadigd.

's Morgens zijn we naar Home Depot geweest om een nieuw terras te laten ontwerpen. Het terras wat we hebben is erg slecht, het hout splintert en verzakt op sommige plaatsen. Bij Home Depot konden ze met de afmetingen die we ze gaven precies berekenen hoeveel materiaal we er voor nodig zouden hebben. Nu kunnen we het aan een bouwer laten zien, en we zijn van plan om het in het voorjaar te laten bouwen.

's Middags weer naar de hondentraining met Bitz. Ze wordt steeds vrijer met andere honden, en deze keer blafte ze zelfs. Alles ging weer goed, alleen "come" is nog wat een probleem. Er waren te veel interessante geurtjes.
Hierna was ik wel goed verkleumd.

Vannacht hebben we een strenge vorst gehad, en dat was het einde van mijn overlevende planten in de tuin. Het ziet er triestig uit. De bladeren vallen nu wel erg hard, een beetje wind en het zal kaal zijn.

Nog wat mooie boompjes:


Veld en schuurtje:


Als eerste maakte ik een korte wandeling met de hondjes, en toen bedacht ik me dat ik nog gauw een keer naar Treman Park zou moeten gaan, nu het nog mooi is. En eigenlijk zou het wel leuk zijn om wat te schilderen... Dus thuis gauw de spulletjes gepakt en in het park een mooi plekje gezocht. Nu is het allemaal wel mooi, maar aan watervallen waag ik me voorlopig niet meer. Ik vond een mooi plekje in de zon, en heb een hele tijd geschilderd. Het warmde lekker op, en ik genoot van alle vogeltjes die dichtbij kwamen. Ook kwamen er nog 2 grote reigers vlak over me vliegen.
Toen ik weer bij de auto kwam, zag ik dat ik bijna 3 uur op pad was geweest.
Het is lekker zo bezig te zijn, en heel wat leuker om te doen dan het huishouden.

Dit probeerde ik te schilderen (maar is nog niet helemaal af)

Maar ja, dan is het terug naar de realiteit. Maar het was nog veel te mooi weer om binnen bezig te zijn, dus vanmiddag lekker in de tuin gewerkt. Omdat het nieuwe terras wat groter wordt, moeten er veel planten een nieuw plaatsje krijgen, wat een heel gegraaf en gewroet is. Verder veel verdord plantemateriaal geruimd, en wat zaadjes verzameld zodat ik volgend jaar weer wat kan zaaien.
Ook nog de veel te grote en uit de kluiten gewassen coniferen voor het huis een beetje gesnoeid. Daar kwam de ladder aan te pas, maar ze zijn veel te groot om boven in te komen om te snoeien. 2 grote kruiwagens had ik er van vol, en je kunt nog niet zien dat het gedaan is.
Terwijl ik de ladder had staan ook maar meteen wat ramen gewassen. Gelukkig is er hier geen buurvrouw die zegt dat ik eens wat vaker ramen moet wassen, want met een beetje geluk bebeurt het 2 keer per jaar.

Vannacht bereikt de VS een nieuwe mijlpaal: het aantal inwoners zal gegroeid zijn tot 300 miljoen. In 1967 waren dit er nog "maar" 200 miljoen. Op het nieuws vanavond werd Nederland genoemd, waar de bevolkingsdichtheid 15 keer die van de VS is.
De bevolkingsklok: http://www.census.gov/main/www/popclock.html

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hier heeft het vandaag de HELE dag geregend. Bwerk! Heb me dan maar met de was en de strijk bezig gehouden (was hoog nodig!) Ik werd er haast een beetje gedeprimeerd door. Hopelijk komt morgen het zonnetje weer piepen. Want liever ijskoud en zonnig, dan een hele dag druilerig.

Leuk dat je op zo'n dag heerlijk kan gaan schilderen. Een talent dat ik helaas niet bezit...

Groetjes,

11:47 p.m.  
Blogger Petra said...

Hier regent het vandaag de hele dag! Ik kan me zo dat helemaal eruit zijn gevoel voorstellen, dat krijg ik ook altijd als ik in een van de parken ben. De kleur begint er hier nu ook in te komen.

11:10 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Hier is de regen en wind vandaag ook aangekomen hoor! Ben blij dat ik het er gisteren van genomen heb.

12:21 p.m.  
Blogger Petra said...

Gisteren heel de dag regen en nu stralend weer en zonnetje. Korte broeken weer. Zo anders dan in NL waar het weer dan zomaar een week van slag kan zijn. Moet zeggen dat je me niet hoort klagen.
Mooie foto's weer!
Ben benieuwd weer naar het eindresultaat hoor ;-)
Groetjes Petra

8:48 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Die parken zijn geweldig, een uurtje lopen en je hoofd is leeg ! Die kleuren zijn ongekend prachtig hè ? Tja de bevolkingsdichtheid, ik moet af en toe echt wennen aan de hoeveelheid. Op Camp Lejeune was het zo heerlijk rustig ! Groetjes en een fijn weekend !

3:10 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?