woensdag, oktober 11, 2006

Een update over het huis waar we zaterdag gewerkt hebben; ze gaan de hele vloer eruit halen, het huis wat opkrikken en dan nieuwe draagbalken eronder leggen! Het wordt nog een groter karwei dan gedacht. Wel jammer dat die hele boven laag van de vloer eruit moet, die leek me nog goed, en kon wel eens hardhout zijn.

Gisteren nog een schrik gehad met Kibbels. Ik ging buiten de trap af met allebei de hondjes, en Bitz trok zo hard dat ze Kibbels deed struikelen en ze van de trap af viel. Kibbels liep er mank van en liet zich toen vallen op het gras. Even kon ze niet overeind komen, en ik had al visioenen dat ze haar rug gebroken had. Kort daarna stond ze toch op, kon amper lopen, en braakte. Daarna ging het opeens beter, en kon ze weer lopen. Oef!
Ze is alweer helemaal de oude, en kan weer springen als de beste. En dit is een van de dingen die we ze af moeten leren:


De dondersteentjes! Maar ze hadden wel een goede reden om gek te worden en te blaffen. Er liep een kat op de oprit, en die moest verjaagd worden!

Deze week is de Friends of the Library boekenverkoop begonnen, een grote verkoop van tweedehands boeken. De opbrengst gaat naar de bibliotheek. Dus daar wilde ik vandaag even langs. Laat ze nou net vandaag gesloten zijn. In het weekend zal het er erg druk zijn, en dat wilde ik vermijden. Pech gehad.

Dan maar wat boodschappen doen. Terwijl ik bij de winkel was, hoorde ik een vrouw tegen iemand vertellen over "the circle". Ja, sinds ongeveer een jaar heeft Ithaca zijn eerste en enige "circle", een rotonde, een kleintje nog wel. Terwijl je in Nederland over de rotondes valt, kom je ze hier maar weinig tegen, en veel mensen weten niet goed wat ze er mee aanmoeten. Mensen stoppen als ze voorrang hebben en zo. Het is even wennen!
Niels vertelde dat zijn schoolbus een keer de route had genomen waar ze door de "circle" kwamen. De kinderen vonden het zo leuk, maar hij haalde zijn schouders erover op. Hij is tenslotte wel wat gewend van Nederland :)

De temperatuur was vandaag nog goed, maar de zon is weg en het waaide hard. De bladeren vliegen van de bomen. Ik heb mijn schilderwerk afgemaakt, hier het eindresultaat:

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Braken? Toch geen hersenschudding? Gelukkig was ze helemaal de oude nadien...

Annemiek, je hebt talent! Prachtig geschilderd! Zou ook zoiets willen kunnen, zeg!

Groetjes,

11:08 p.m.  
Blogger kastelke said...

Waarschijnlijk is ze danig geschrokken geweest van die stunt op de trappen! Gelukkig blijkt ze weer de oude te zijn.
Annemiek, dat schilderijtje is heel knap geworden! Heerlijk lijkt me dat, zo'n creatief talent!

2:24 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het eindresultaat mag er zijn, Annemiek. Rotondes, ja wel typisch nederlands. Wij hadden er ook wel 1 op Camp Lejeune, maar dan heb je het ook gehad. Honden, het zijn net kinderen, hahaha. Alvast fijn weekend !

4:26 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dank je allemaal :)
Wendy, ik hoop inderdaad dat ze het opnieuw zullen gebruiken.

7:57 p.m.  
Blogger Petra said...

Prachtig mooi geschilderd Annemiek.
En zo snel ook. Heel knap hoor.
Gelukkig gaat het met Kibbels weer beter nu ;-)

10:20 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?