vrijdag, september 08, 2006

We zien dubbel


Een hond met 5 poten?


Of een die zich in rare bochten draait?


Nee, toch echt 2 honden.

Zijn we nu helemaal gek geworden zul je wel denken. En beagles nog wel. Maar deze zijn zo ontzettend lief!
Vorige week was ik al eens naar de SPCA (society for prevention of cruelty to animals) geweest met Tim en Niels, en afgelopen woensdag ook nog eens met hun en Micky. De eerste keer hadden we gespeeld met Cliff, ook een lieve hond, maar een beetje te aktief in het hoogspringen.
Afgelopen keer was er een retriever/mix puppy, maar terwijl we stonden te overleggen werd hij door iemand anders geadopteerd. Elke keer toen we er waren zagen we de 2 beagles die heel rustig samen naast elkaar alles zaten te bekijken. Tim en Niels wilden die natuurlijk wel, maar 2 honden zag ik toch niet zitten.

Vandaag gingen Bart, Micky en ik nog eens kijken of er nog nieuwe honden waren. Die waren er wel, maar deze keer stapte ik het appartement van de beagles even binnen om hallo te zeggen. Tja, toen hebben we ze ook maar meteen even voor een wandeling mee naar buiten genomen en met hun gespeeld. Dat was natuurlijk heel erg leuk, en ze zijn echt schattig en heel lief. Ik had nog wat bedenkingen over 2 honden, maar ging toch overstag.

Deze 2 beagles zijn door iemand gevonden en naar de SPCA gebracht. Ze zijn even door iemand anders geadopteerd geweest, maar toen had een van hun tegen een klein kind gegromd en hadden ze hun weer terug gebracht.
Volgens de SPCA is de oudste ongeveer 5 jaar en de jongste 1 of 2 jaar, maar volgens mij is de jongste hooguit 7-8 maanden. Het kunnen best moeder en dochter zijn. Ze zijn zo aanhankelijk aan elkaar, en vandaar dat ze samen geadopteerd moesten worden.

Ze zijn een groot verschil met Biego. De eerste blaf die de jongste gaf was toen ze de kippen zag. Daar gingen haar haren van rechtop staan. In de auto deden ze het prima. Met wandelen rennen ze natuurlijk met de neus op de grond, maar daar zijn het beagles voor.

Bart en ik haalden Tim en Niels van de bus, samen met de hondjes. Wat een verrassing voor hun! Ze vonden het geweldig!
Het is nu een leren kennen van beide kanten.

Ik praat nu steeds over de "hondjes"; ze hebben namelijk nog geen naam. De SPCA had hun Cagney en Lacey genoemd, naar de oude politie serie (de ouderen onder ons herinneren zich die nog wel). Ik vindt het veel te ouwelijk klinken, en ik vond ook nooit veel aan die tv serie, dus we hebben nieuwe namen nodig.
Daarom hier een oproepje: wie helpt ons en bedenkt de leukste namen? We komen er niet uit.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Oh, wat leuk! Ik ben dol op beagles, maar denk niet, dat we er ooit aan gaan (we hebben een beagle als achterbuur, dat is genoeg ;)). Het moderne dames duo, dat het eerst in me opkomt is Paris en Nicole ;). Succes met het kiezen van namen!

10:22 p.m.  
Blogger kastelke said...

Hoe schattig!
Spijtig dat het teefjes zijn, anders had je ze 'peppie en kokkie' kunnen noemen. :-))
Of 'Anne' en 'Miek'?

7:02 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hahaha ik had ook "Anne" en "miek" en ook "new(bie)" en "York". Het moge duidelijk zijn wie new is en wie York.

Verder geen idee, ik ben slecht in namen verzinnen en weet ook eigenlijk veel te weinig van honden en beagles in het bijzonder om een passende naam te bedenken.

Groet vanuit een zeer zonnig Limburg.

11:03 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Hey, Mazzel en Geluk zijn ook leuke namen! Alleen zal de uitspraak wat moeilijk zijn, maar dan zou het Happy en Lucky moeten zijn. Je bent net te laat... ze zijn gedoopt :)
Allemaal bedankt voor de suggesties!
Marion, leuk om je hier ook te zien! Fijn dat het in Limburg zonnig is :) Geniet er van!

3:05 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?