zaterdag, juni 17, 2006

Weer een paar daagjes


We hadden pa aan het klussen gezet, en hier het resultaat, een nieuwe standaard voor de brievenbussen. Het lijkt een beetje scheef, maar dat lijkt alleen maar. Als deze winter de sneeuwschuiver een paar keer langs is geweest zal het wel echt scheef komen te staan.

Met zo'n mooi weer als de laatste paar dagen voel ik me in onze eigen achtertuin op vakantie. We hebben weer wat meer in de grond gewroet, en het paadje door het vroegere groentetuintje is klaar. Hoewel de tuin wel nooit "af" zal zijn.



Pa en ma wandelen heel wat af samen op de dagen dat ik werk, en ook samen wandelen we heel wat.
Even tussen door naar Stewart Park, en daar kwamen we langs de oefenplek van de brandweer. Deze keer was er een oefening aan de gang, iets wat ik nog niet gezien had.



In Stewart Park was het lopen een ontwijken van ganzepoepjes, best vies eigenlijk, maar zittend op een bankje maakte het uitzicht weer veel goed.
Het weer was superperfect gisteren, zonder luchtvochtigheid, heerlijk genieten.

's Avonds naar Elmira om auto's te kijken. Vorige week hadden we een grote reparatie aan de Mercury Sable, deze week moesten er nieuwe remmen op het busje (weer flink kassa), en mijn auto begint te kreunen en te steunen.

Een goede tijd om rond te kijken is als de zaak gesloten is, zonder verkopers erbij. We schreven de identificatie nummers van de auto's die ons wat leken op, en zochten deze later op via Carfax. Het bleken allebei huurauto's geweest te zijn. Niet het meest ideale dus.
In Elmira lekker bij TGIF gegeten, die hebben we in Ithaca niet. Het oorspronkelijke idee was om naar Old Country Buffet te gaan, voor elk wat wils, maar daar was zeker een uur wachttijd.

Vandaag werden we wakker en bleek de electrischiteit te zijn uitgevallen; er was in de buurt bliksem ingeslagen en een transformator kapot. Dat duurde de nodige uren, je komt er wel achter hoe je aan electrisch gewent bent. Micky had wat water warm gemaakt op de gasbarbeque, en bracht me een kopje koffie. Aangezien we zonder electrisch ook geen water hebben (de waterpomp werkt dan niet),moesten we emmertjes water halen om wc's door te spoelen. Gelukkig was het zwembad al een stukje vol waar we het water konden halen, en we hebben ook flessen drinkwater. Het was een beetje als camperen zo.
Tim en Niels hadden erge ontwennings verschijnselen toen ze geen computerspellen konden doen. Zo werd er nog eens met Lego gespeeld.

Tegen de middag zijn we naar Watkins Glen gegaan, waar vandaag het waterfront festival was. Er wordt een "cardboard boat regatta" gehouden, een boot race met kartonnen bootjes. Allemaal zelf gemaakt door mensen en er mag alleen karton, tape en verf gebruikt worden. Eerst was er een optocht van alle deelnemers en een uur later begon de race. De bootjes werden met 2 tegelijk te water gelaten en ze moesten een driekwart rondje maken in de marina. Het was echt heel leuk.









Zelfs de aanhangwagen bij dit bootje was gemaakt van karton.



Dit bootje kwam niet ver, bij het te water laten kiepte het 2 keer om.





De beroemdheden-gevangenen, Stewart, Nolte, en Grant onder andere.


Een van de eerste bootjes, kort daarna was het kaartje vol van de camera, en helaas, van de zinkende en omkiepende bootjes geen foto's meer. Er zat van alles tussen, en iedereen had veel plezier.


We zijn niet helemaal tot het eind gebleven, we waren gekookt, gaar en verbrand en zijn thuis gaan barbequen. Arme Bart kwam thuis van zijn werk, Cart Relocation Officer is een warm baantje met dit weer!

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Jullie lijken me een hele leuke tijd te hebben.
En die 'cart relocation officer', dat blijf ik echt een hele goeie vinden! LOL

4:27 a.m.  
Blogger Petra said...

Dat zijn leuke en drukke dagen geweest! Arme Bart, inderdaad erg warm de hele tijd buiten zijn. En die ganzenpoepjes, die hebben we hier ook, vroegere buren klaagden over de honden, die bij de vijver hun behoeftes deden en dat bleken de ganzen te zijn :-O!

5:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Die pa wordt flink aan het werk gezet... Mooi werk geleverd! Heb hier ook nog een paar klussen, dus als hij even tijd heeft, stuur hem maar door naar St.Louis. 't Is hier trouwens ook leuk om enkele dagen door te brengen ;-)

Veel moed met je zoektocht naar een nieuwe auto...

Ja, als plots de electriciteit uitvalt, dan besef je pas hoe luxueus we eigenlijk wel leven...

Die 'kartonnen bootjes wedstrijd' lijkt me erg grappig... Er zaten leuke exemplaren bij. Wie verzint nu zoiets?

Jullie ouders hebben wel een leuk verblijf!

Groetjes,

10:20 a.m.  
Blogger Petra said...

Ziet er mooi uit de tuin!
Wij hebben bij onze auto ook de VIN code na gekeken. Toch wel een handig iets vindt ik.
Groetjes Petra

6:08 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?