woensdag, juni 21, 2006

Familie


Zo ziet ons zwembad er nu uit. Ik had er vanavond chloor in gedaan, maar toen werd het water geel. Het lijkt op limonade of wat anders. Hoe dat nou kan? Volgens mij is de waterverzachter niet meer vanzelf aangesprongen de afgelopen dagen nadat de electiciteit uitgevallen was, en zit er roest in het water dat met de chloor reageert. In ieder geval was het niet geel voordat ik er choor in deed. Hm.

Gisteren naar Buffalo geweest om Micky's moeder en zus op te halen. Ze kwamen pas 's avonds aan, dus we dachten nog tijd voor andere dingen te hebben. Micky moest nog een halve dag werken, dus we vertrokken pas na de middag. We kwamen onderweg langs Elmira, en de zwarte minivan stond er nog. We hebben hem nog eens bekeken, en een proefritje gemaakt. Hij liep prima, dus we spraken af om de volgende dag terug te komen.
Aangezien we vlak langs Letchworth State Park kwamen, gingen we daar aan. We gingen bij de noordingang naar binnen, en het bleek dat de zuidkant het mooiste was. Dit bracht ons flink uit de route, en we hadden niet veel tijd om alles goed te bekijken. Dat wordt nog een keer terug gaan.


Letchworth State Park

Weer verder op pad naar Buffalo reden we helemaal binnendoor over rt 20A, een mooie weg door een heuvelachtig landschap met veel boerderijen. Ik dacht altijd dat dit gedeelte van New York vlak was.

Je ziet vaak mensen gekke fratsen uithalen op de weg, maar wat we deze keer zagen sloeg alles. We reden achter 2 motors, met een snelheid van zo'n 60 mijl per uur. Ze waren allerlei gekheid aan het uithalen; de een ging op zijn knieen zitten op de motor, de andere deed er een schepje bovenop, door op zijn zadel te gaan staan. Dat ging zo even door, toen opeens "kijk zonder handen" met zijn handen in de lucht. De andere zou dat ook wel even doen en ging op zijn motor staan zonder handen.
Ik heb een stukje gefilmd, we dachten zeker getuigen te worden van een crash en dan hadden we het naar America's Stupidest Video's kunnen sturen. Wel goed voor hun dat er niks gebeurd is maar dat is maar een kwestie van tijd. In ieder geval hielden we goed afstand!

We waren deze keer eens op tijd op het vliegveld, en het was een leuk weerzien.
Tegen een uur of tien waren we weer thuis.

Vandaag had Niels een schoolreisje naar Seabreeze, een pretpark en waterpark vlakbij Rochester. Hij had zich prima geamuseerd, maar het betekende wel dat hij al om kwart voor acht op school moest zijn, weer vroeg op. Tim wilde ook naar school gebracht, hij had zijn laatste examen.
Al hun examens blijken heel gemakkelijk te zijn geweest, maar misschien komt het door een goede voorbereiding.

Wij zijn weer naar Elmira gegaan en hebben de minivan gekocht. Het is een Dodge Grand Caravan, net zoiets als ik nu heb. Het is een 2e hands, van 2006, met 7000 mijl, niet gek vonden we. We wilden de onze inruilen, maar ze wilden er maar $800 voor geven. We besloten om hem maar zelf te verkopen en hopen er het dubbele voor te krijgen. Het zijn toch een stelletje gladjanussen met hun cijfers. Op hun aanbod stond een korting van $3000; de prijs op de auto was $13.999, op hun rekening zetten ze $16.999 met $3000 korting. Dat is toch geen korting dan?
Na een stuk of 14 papieren te tekenen is dit nu dan onze auto.



Vanavond gebarbequed en hier zitten de 3 broeders, en Biego zit op kruimels te wachten.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Zijn je ouders er nu ook nog? Dat is toch wel heel druk dan? Mooi state park weer, upstate New York is echt prachtig. En ook een mooie van. Probeer jullie oude op Ebay te verkopen (plaatselijk ophalen), dat heeft voor Ricks vorige auto goed gewerkt.

9:30 p.m.  
Blogger kastelke said...

Amai, Annemiek, wat een chique nieuwe wagen! Ik hoop dat je er heel veel kilometers mee kan maken!
Zelf zou ik me ook wel geïrriteerd voelen als ze zo'n streek uithalen met die korting (die geen korting is).

8:19 a.m.  
Blogger Petra said...

Veel veillge miles gewenst in de nieuwe auto! Ziet er heel mooi uit.

Dat zwembad heeft wel een heel apart kleurtje inderdaad.
En leuk de schommel bank met de drie broers.

6:25 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hier in Amerika moet je alles nachecken wat kortingen betreft, want het zijn inderdaad gladjanussen!! Soms schrijven ze dat je X dollars korting hebt, maar na mail-in rebate. Vind ik vreselijk. Of X % korting in grote letters 'on any single item'in kleine lettertjes...waarmee ze bedoelen op slechts 1 item enz. enz... Je moet het echt altijd vragen voor je gaat betalen of je bent gezien!

Niettegenstaande is het een hele leuke minivan!!

Wat ga je nu doen met dat water? Gewoon weggieten of is het uiteindelijk goed gekomen??

Groetjes,

1:03 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?