vrijdag, maart 17, 2006

Dragon Day

Niels is vandaag thuis gebleven, hij voelde zich niet lekker. Koorst, hoofdpijn, keelpijn. Ze hebben net de staatstest voor rekenen. Gisteren het eerste gedeelte en vandaag het tweede. Het is echt geen schoolziek zijn, en hopelijk kan hij het maandag inhalen.
Vanmorgen heb ik rijstevlaai gemaakt. Het ziet niet hetzelfde uit als van de bakker, en het moest nog eerst afkoelen.

Tegen de middag was Niels al iets beter en ik had met Micky afgesproken om naar Cornell's Dragon Day te gaan. Ik realiseerde me dat ik al een jaar aan het bloggen ben, want vorig jaar schreef ik er ook over.
De zon scheen, maar het was nog bitter koud, zo'n 27F met een harde wind. Ondanks dit zag ik allerlei tekenen van lente. Een krokusje bloeit in de tuin, de kraaien zijn allerlei takken aan het verzamelen voor hun nest, de ganzen vliegen samen met z'n tweeen, en ik zag voor het eerst robins (een soort merel met rode borstveren) die weer van hun bezoek aan het zuiden terug zijn.

Ieder jaar wordt door de studenten architectuur een draak gemaakt, de engineering studenten maken een Phoenix om de draak weg te jagen. Er heerst een goedaardige rivaliteit tussen deze 2 groepen studenten. Vandaag viel Dragon Day toevallig ook op St. Patrick's dag, maar het heeft er niks mee te maken.
Hier staat een stukje over Dargon Day ; http://campuslife.cornell.edu/dragonday2003.asp


De phoenix.

De draak komt er aan in de verte onder begeleiding van allerlei leuk verklede mensen.


Hier komt de draak.


Transformer
Matras-man

"We all live in a yellow submarine..."


Het klokkespel dat uit deze klokketoren klonk was muziek van Jurassic Park.

De draak kwam even vast te zitten in een boom.


Er wordt rondom de draak gedanst; je kunt het niet zien op de foto, maar een stel jongens zonder t-shirts stonden op trommels te slaan. Brrr, koud!

De draak wordt in brand gestoken.

Een groot paaskonijn; even later werd het op de brandstapel gegooid. Ik heb geen idee wie het gemaakt heeft of wat de bedoeling hiervan was, maar het was wel een grappig konijn om te zien.

We waren na dit alles goed verkleumd. Na even op te warmen in een gebouw, ben ik Bart en Tim van school gaan halen. Bart moest zijn paspoort laten vernieuwen. Dit is in het court house, en je moet hiervoor telkens door de security en metaal detector. Je kunt hier tegenwoordig ook paspoort foto's laten maken. Wel handig, dat scheelt weer een rit naar een winkel.

Thuis zat Niels geduldig op ons te wachten. Hij had zich vermaakt met tv kijken.
Dan was het tijd voor een kopje koffie met een stuk rijstevlaai en het was lekker! Een klein beetje droog, maar het smaakt toch als de echte! Leuk dat vader en moeder toen net belden, het was even samen een virtueel kopje koffie drinken.

3 Comments:

Blogger Petra said...

Wat een leuk ritueel, die Dragon Day! Hopelijk voelt Niels zich al gauw weer de oude! Prettig weekend!

10:18 p.m.  
Blogger Petra said...

Wat een strak blauwe lucht ook bij jullie zeg. Leuke foto's!!
Wel grappig dat jullie net aan de vlaai zaten toen je telefoon kreeg.
Geniet er lekker van ;-)
Groetjes Petra

5:55 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Niels is alweer een beetje beter. Mooi ja, die strakke blauwe lucht, dat komt hier niet zo vaak voor.
Voor nog meer draken foto's (oa. de drummers :-)
http://www.theithacajournal.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060318/NEWS0101/60316007/1002

7:47 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?