donderdag, maart 16, 2006

Gezellig!

Het is weer even winter hier. Het komt bijna niet boven het vriespunt en af en toe zijn er wat sneeuwvlokjes. Ik zag toch al wat groens uitkomen in de tuin, en in de stad bloeien de sneeuwklokjes.
Gisteren ben ik naar een informatie forum over de Ithaca Free Clinic geweest. Het was heel leerzaam. Samen met een collega schrijf ik erover voor mijn les, en misschien ga ik er in de toekomst wel helpen. Er zijn verschillende van mijn collega's bij betrokken.
Hierna was er in het ziekenhuis een inservice over "wound vac's", een apparaat dat helpt met genezen van grote wonden door negatieve druk op de wond uit te oefenen. Ook weer leerzaam. Zo vaak hebben we die dingen niet op onze afdeling, dus een verfrissing is niet weg, en deze vrouw wist er heel veel over te vertellen. Ik moest lachen dat 2 collega's die er waren hun lunch hadden meegebracht en daar op aten. Eten terwijl er over grote wonden gepraat wordt, daar moet je toch verpleegkundige voor zijn.

Vanmorgen had ik met Frederica afgesproken bij Collegetown Bagels, een plek waar ik nog nooit geweest was, maar waar ze behalve bagels ook andere hele lekkere dingen hebben, zoals gebak en een salade bar.
Het was een heel leuk weerzien. Ik geloof dat het bijna 2 jaar geleden is dat ik haar gezien heb. Kat (afkorting van Kathleen) kwam ook, en we hebben bijna 3 uur zitten kletsen. We hadden nog wel even door kunnen gaan, maar Kat moest weg. Frederica vertelde over haar belevenissen. Zoals ik al zei is ze medicijnen gaan studeren in Grenada, heeft daar de orkaan meegemaakt, en doet nu haar stages. Ze heeft net verloskunde achter de rug, nu is psychiatry aan de beurt. Ze doet dit in New York, en misschien zullen we haar nog wat vaker zien. Het is ontzettend druk, ze heeft haar hele leven hier op moeten instellen. Ze heeft er heel wat voor over.

Nadat we weer afscheid genomen hadden ging het gewone leventje weer door. Even naar Wegmans om wat ingredienten te halen voor de rijstevlaai die ik wilde maken, met het recept van Elke's blog. Een vanille stokje kon ik niet vinden, wel een vanille boon. Er zat 1 boon in het potje, en het kostte $9.69. Dat vond ik toch wel wat veel, dus ik ga vanille extract gebruiken.
Thuisgekomen heb ik de rijstevlaai naar morgen uitgesteld en heb ik de muurkast in de keuken uitgemest. Ik heb er een nieuw rek in gemaakt, en het ziet er een stuk netter uit. Deze dingen moet je toch doen als de drang toeslaat en voordat de opruimwoede weer voorbij gaat.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Inderdaad die buien heb ik ook niet vaak, dus maar meteen doen als ik er zin in heb. Andere dingen blijven dan weer liggen, maar dat halen we wel weer in!
Groetjes Petra

8:11 p.m.  
Blogger kastelke said...

Annemiek, ik las onlangs op de blog van Ann (Vlaamse in California) ook over de problemen bij het vinden van dingen als vanillestokjes e.d. (zie http://annsgazette.blogspot.com/2006/03/kokkerellen.html), en ze vertelde (tussen de commentaren) dat ze inderdaad ook vanillebonen had gekocht: $12,99 voor 2 stuks...
Ik denk dat ik maar eens een lijstje ga maken van dingen die ik absoluut in grote getallen mee moet nemen in onze verhuis! ;-)
Veel succes nog met het maken van de rijstvlaai!
'k Heb ook nog een zalig lekker receptje van rijstpap, als je het wil: geef maar een seintje!

3:06 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Dank je pa. Je zou arm worden aan de vanille bonen. Ik heb eens gezocht hoe het gekweekt wordt; http://www.vanilla.com/html/facts-fastfacts.html
Hieruit snap je waarom het zo duur is!
Rijstepap lust ik ook wel Elke, ik maak het af en toe, maar als je een lekker recept hebt, laat maar zien.

8:02 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ja, ik denk dat je last hebt van de 'lenteschoonmaak', een ziekte die een keer per jaar voorkomt...

Niets ernstigs, hoor, gaat zo weer over!

Groetjes,

2:02 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?