zondag, februari 12, 2006

Leuke bijeenkomsten

Terwijl New York, of "the city" zoals ze hier zeggen, record hoeveelheden sneeuw krijgt, valt er hier niks. Het wordt nog een heel karwei om het te ruimen, gelukkig is het in een weekend. De kinderen hebben er wel plezier in.

Gisteren was er een bijeenkomst met een stel vrouwen van ons dorpje. Leden van de Community Council hadden ons uitgenodigd om te discussieren welk soort dingen we graag in het dorp zouden zien gebeuren. Er waren zo'n 14 vrouwen, de meesten kende ik, maar ook nog wat anderen leren kennen. Iedereen stelde zich eerst voor, met wat info over zichzelf, en daarna hebben we een tijd gepraat over de dingen die we hier goed vinden en de dingen die we anders willen. De Town Supervisor, Jean, was er ook bij, en ze gaf een wat informatie over de Town Board. Echt openbarend kan ik wel zeggen om te horen wat er achter de schermen plaats vindt. Er zitten 3 mensen in deze Board, allemaal conservatief als wat, die niks om jeugdprogramma's geven en die alleen maar bang zijn dat de belastingen omhoog gaan.
Het resultaat van onze discussie was dat we er het allemaal over eens zijn dat er een nieuw Community Building moet komen. Dat is iets dat ik zelf ook hier al eerder heb gezegd. Het gebouw dat nu wordt gebruikt is een oude brandweer kazerne, en als hier in de zomer het zomerkamp voor de jeugd gehouden wordt moeten er zelfs porta-potties bijgezet worden omdat er maar 1 toilet is, met een septic tank die het niet aan kan. Het is totaal inadequaat, en het is nog een wonder dat de Health Department het nog toestaat om er een zomerkamp te houden.
Blijkbaar houdt de Town Board een nieuw Community Building tegen, terwijl er wel geld voor is, maar ook weer omdat het wel eens de belasting omhoog kon brengen willen ze het niet.
In mijn ogen is het een geval van mensen die niet tegen veranderingen kunnen.

Sommige dingen zijn eigenlijk hetzelfde, of je nu in Nederland woont of in Amerika.
Zoiets heb ik ook in een klein plaatsje in Zuid-Limburg meegemaakt waar we woonden. Daar wilde een groep mensen het park verbeteren door een speeltuin aan te leggen. Er woonden Amerikanen in het dorp, en het leger wilde er zelfs voor betalen. Uiteindelijk is het allemaal niet doorgegaan. Redenen; "wie gaat het onderhoud betalen", "wie gaat het toezicht houden", en dan was er ook nog een erg opstandige voorzitter van de ouderenvereniging die er tegen was omdat het wel eens te luidruchtig kon worden. Hun achtertuintjes grensden immers aan dit park en ze zouden er overlast van hebben.

In ieder geval zie ik in de bijeenkomst van gisteren een mogelijkheid tot verandering, en we hebben afgesproken om in april weer bijeen te komen en om dan ieder nog een andere vrouw mee te brengen. Ik heb me voorgenomen om ook naar de eerstvolgende vergadering van de Town Board te gaan, hoewel ik zo'n soort dingen eigenlijk oervervelend vindt. Ik wil de gezichten eens zien achter de namen.

's Avonds had ik een andere leuke bijeenkomst, de baby shower voor Megan. Deze was bij Kristen thuis, en het was heel gezellig. Kristen had Megan met een voorwendsel naar haar huis gelokt, en toen ze binnen kwam was het net zoals je wel eens op tv zien; "surprise". Ze had echt niks in de gaten gehad, dus dat was heel leuk. We hebben leuk gekletst, en iemand had hele leuke spelletjes, allemaal met een baby thema, en Megan kreeg leuke kado's.
Het is altijd leuk om mensen buiten het werk te zien. Megan is dietiste, en het is leuk dat we allemaal goed met elkaar kunnen opschieten, en niet alleen de verpleegkundigen onder elkaar. Ook kreeg ik Kristen's kinderen nog eens te zien. Ze heeft 2 dochtertjes van 18 maanden en 5 jaar en ik had ze heel lang niet gezien. Leuk die kleintjes.

2 Comments:

Blogger kastelke said...

Annemiek, troost je, ook Belgiƫ heeft onlangs op zijn kop gestaan vanwege een protestmars die gehouden werd omdat kinderen teveel lawaai maakten op zo'n speelpleintje. Natuurlijk kwam er onmiddellijk een tegenreactie van mensen die een optocht hielden om juist wel kinderen in zo'n speeltuintje te laten spelen... Wat een gedoe allemaal!

Als ik het goed begrijp, weten de meeste zwangere vrouwen of hun baby een jongen of een meisje wordt, en zeggen ze dat ook verder?
Dat moet haast wel, als het de gewoonte is om zo'n shower te geven voor de baby geboren is.
En ga je de mama & baby dan ook nog bezoeken na de geboorte? In het ziekenhuis, of thuis? En neem je dan ook nog eens een cadeautje mee?

3:18 a.m.  
Blogger Petra said...

Zo'n community center is echt heerlijk! Ik kan me voorstellen, dat jullie daarvoor vechten!
Leuk, die shower! Ik heb in maart een bridal shower voor Lauren, weet alleen nog niet wat te geven.
Je hebt een sociaal weekend achter de rug!

1:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?