woensdag, januari 18, 2006

Regen

Dit was de beek vorige week.
En vandaag na een nacht flinke regen, een snelstromend riviertje, en goed te zien hoe er elke keer weer brokken grond afvallen.
Vandaag stond er weer een ski-trip op het programma, maar ik werd vanmorgen wakker van de kletterende regen. Skien zat er alweer niet in. Ik moet nog zeker 6 keer gaan dit jaar om die seizoenspas eruit te halen, maar op deze manier wordt het niks.

Mijn online les zou deze week beginnen, maar tot nu toe zie ik alleen de syllabus op de les staan. Als ik dat zie denk ik wel al waar ben ik nu weer aan begonnen.
Boeken heb ik inmiddels, ik kreeg snel een email terug met wat ik nodig had. Maandag had ik ze besteld en dinsdag werden ze al thuis afgeleverd, dat was nog eens supersnel.

Verder heb ik me aangemeld om "medication instructor" te zijn voor de leerlingverpleegkundigen die stage lopen op onze afdeling. Een soort leerlingenbegeleiding bij het geven van medicijnen. Het houdt in dat ik 1 ochtend per week voor TC3 werk. De studenten lopen maar 2 ochtenden of 2 middagen per week stage, en ze mogen niet zelfstandig medicijnen uitdelen. Dat moet samen met een verpleegkundige van de school, en dat ga ik dus doen. Ik ben die tijd in dienst van TC3 en niet van het ziekenhuis. Ze lopen stage op onze afdeling, dus ik ben er goed bekend mee. Ik moet dan zorgen dat ze alle medicijnen die ze geven opgezocht hebben, werkingen en bijwerkingen kennen, en het allemaal goed doen.
Er kunnen best 8-10 leerlingen per ochtend op de afdeling hun stage komen doen, en dan is het wel handig om een tweede instructeur erbij te hebben. Ik weet nog dat ze het lang geleden allemaal gedaan werd met alleen hun eigen instructeur erbij en dat medicijnen wel eens veel te laat gegeven werden omdat het gewoon te veel was voor 1 persoon om bij te houden. Nu hebben ze er dan een 2e persoon bij, waarvan ik 1 ochtend doe, en er anderen zijn die een ander dagdeel hebben.
Vanmiddag was er een korte orientatie hierover op TC3. Het was in het begin wel wat ongeorganiseerd; in de brief die ik gekregen had stond het verkeerde klaslokaal. Toen de juiste plek zien te vinden en ik en een paar anderen die ook verkeerd zaten werden van de ene plek naar de andere gestuurd. Toen we eenmaal op de juiste plek zaten kregen we alle informatie die we nodig zullen hebben, en voor de rest was het een informeel bijeenzijn. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, over 2 weken beginnen we dit alles.

3 Comments:

Blogger Petra said...

Wat een balen, zeg, die regen! Ik hou mijn hart vast voor volgende week! Er zal vast wel sneeuw liggen, maar de temperaturen zijn nu niet bepaald koud te noemen. Hopelijk is het dan geen ijsbaan!
Stage begeleiding lijkt me leuk, ik heb veel trainingen gegeven in mijn vorige baan en als mensen gemotiveerd zijn is het leuk werk.

5:06 p.m.  
Blogger kastelke said...

Annemiek, jullie tuin wordt dus steeds kleiner en kleiner, door het afbrokkelen van die oever?

Leuke taak zeg die je op je hebt genomen! Denk dat zoiets echt wel heel nuttig is, want er kan toch vanalles fout lopen als je medicijnen fout toedient (of aan de verkeerde persoon!!!).

3:02 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Lijkt me ook wel leuk om die begeleiding te doen, ik heb al vaker mensen ingewerkt.
Met die oever baal ik hoe het steeds afbrokkelt, hoewel het nog een heel eind van het huis af is.

8:48 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?