zondag, februari 28, 2010

Alweer over sneeuw

Gistermorgen ben ik gaan skien, fantastisch in mooie verse sneeuw! Boven op de berg zag het sprookjesachtig uit met de witte bevroren bomen.
Als je gewend bent om op de platgewalste pistes te skien, is de diepe verse sneeuw nog best wel zwaar, en ook weer net iets anders om in te skien. Het is even aanpassen.

Vanmorgen, weer een paar centimeter nieuwe sneeuw. Alle bomen zijn wit, het is windstil, en het nodigt uit voor een wandeling door het bos. De sneeuwschoenen aan en genieten. De vogels fluiten: die hebben door dat de lente er langzaam aankomt. De kabbelende beek op de achtergrond, maar verder stilte. Je wordt er van binnen zelf stil van. Niks beweegt, maar toch zijn er tekenen van leven in het bos. Sporen van eekhoorntjes, konijntjes, herten en een vos. Mooi!

Al duurt de winter hier lang, en zal ik straks ook blij zijn met de eerste krokussen, ik kan nog altijd genieten van die mooie momenten in de sneeuw!

Labels:

3 Comments:

Anonymous mamaayanna said...

Vind net je blog via.. ergens.. weet nieteens meer.

Zo te zien woon je niet ver bij ons vandaan. Ik woon nu al drie jaar in Rochester, NY

leuk je verhalen te lezen!

Lilian

2:16 p.m.  
Blogger Petra said...

Zolang je er lekker in kunt spelen of lopen is het erg mooi. Nu is het hier allemaal vies en een blubberboel. Laat die lente maar komen!

7:43 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk hoor.... Even terug in je zelf in de sneeuw.

8:21 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?