woensdag, januari 27, 2010

Maple syrup

De sneeuw is allemaal opeens weggesmolten en dit was de beek maandag:


Een wilde rivier.

In het weekend hebben we de vuurvaste stenen in de brander gelijmd, en de schoorsteen op het schuurtje gezet. Maar goed dat Micky niet op het idee kwam om een foto van me te maken terwijl ik probeer te voorkomen om van een schuin aflopend metalen dak te glijden terwijl ik een gat maak voor de schoorsteen.

Deze week ben ik begonnen met fikkie stoken en sap inkoken.




Het begint te stomen.


De schoorsteen werkt goed.


De kippen houden me gezelschap.

Een paar dagen geleden was er een aflevering van "dirty jobs" op tv over maple stroop maken. Helaas staat niet de hele aflevering op indernet, maar hier een stukje. Het was me een hele productie met 4000 tappen! Niet te vergelijken met onze 10 (tot nu toe).

4 Comments:

Anonymous Bianca said...

Ik vind het echt super hoor hoe jullie dat doen met die Maple syrup, lijkt me een ontzettende voldoening geven als de schoorsteen rookt en het sap staat in te koken. Dat je dat zelf gebouwt hebt en doet.

11:41 p.m.  
Blogger Petra said...

Heel leuk, dat jullie maple syrup maken. Grappig, dat het merk van de oven "Vogelzang" is, ik zie, dat het uit Holland, MI, komt

1:30 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik vind het ook heel gaaf. Lijkt me ontzettend leuk om te doen. De stroom zal nu inmiddels wel even gestopt zijn nu het weer vriest.

Gr petra

8:32 p.m.  
Blogger Ymkje said...

Leuk dat je 'kerstcadeau' meteen gebruikt wordt. Geweldig om zelf maple syrup te maken, ik vind het heerlijk.

9:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?