vrijdag, december 18, 2009

Oh Canada!

Vanmorgen had ik eerst een vergadering op mijn werk. Het was erg productief. Micky was ondertussen thuis productief en had een heel lijstje om af te werken, dat begon met de honden naar de kennel brengen omdat we naar New York zouden gaan dit weekend. Toen ik thuis kwam bleek er echter een verandering in plannen aan te komen.
We zijn nog nooit rond de kerst in New York geweest en lijkt me zo mooi. Nu had ik eindelijk de familie overtuigd om te gaan. Er komt echter een sneeuwstorm aan in de kustgebieden waarvan nog niet zeker is hoeveel sneeuw er morgen in New York zal vallen. Het zal aalemaal aan de windrichting liggen. Om in een sneeuwstorm en mogelijk een blizzard in New York rond te gaan lopen leek ons niet zo'n geweldig plan, en in zo'n stad is het al snel een zooitje met sneeuw. We hadden wel op een beetje sneeuw geteld, maar niet zoveel, maar wat dan? De honden weer ophalen en alles afzeggen? Maar we wilden er met z'n allen op uit; Bart heeft nog geen enkele vakantie gehad dit jaar, en wij geen enkele met ons allemaal samen. De andere kant op van New York, Toronto misschien? Als we dat zouden doen moest allemaal wel snel geregeld worden. Micky bedacht dat we wel in Niagara Falls zouden kunnen logeren, en dan de volgende dag naar Toronto gaan. Hij maakte de reserveringen, maar vergat even dat er 2 Niagara Falls zijn. Dus zo komt het dat we nu in Canada zitten.

Onderweg in de auto hadden de kinderen al veel plezier. Het was al donker toen we over de Rainbow Bridge reden. De watervallen zijn verlicht, en aan de Canadese kant zijn allerlei lichtversieringen. We vonden het hotel niet meteen, en moesten ons omdraaien. Dat deden we in een park met allerlei bewegenede lichtversieringen. De kinderen hadden het grootste plezier door er gekheid mee te maken.
Ons hotel is een van de torenhotels. Bij de ingang bleek dat er er alleen valet parkeren is, kassa! Dus de boel uitgeladen en de autosleutels afgegeven. Het was er druk, maar er ligt een casino dichtbij, dat zal het wel doen.
De kamer heeft een uitzicht op de Falls, we zien een beetje van het licht dat op de waterval schijnt, en we zien de truck met snowplow steeds maar op en neer gaan op het stukje weg voor de falls. De mist van de waterval zorgt voor een dikke laag ijs op alles.

Het waait en is ijskoud buiten. "Canadian summer" noemt Tim het. We lopen even de straat over naar Applebee's en zijn gelijk verkleumd. Van mijn plan om vanavond even langs de waterval te lopen zie ik af!

Labels: ,

7 Comments:

Anonymous Elke said...

He, Annemiek, wat leuk dat jullie nu naar Toronto gaan!!!!
Wil je aub hopen foto's maken en vooral iets schrijven over jullie indrukken? Het is immers die streek waar we zoeken te gaan wonen. Natuurlijk niet in de stad zelf, maar het is altijd wel leuk om foto's of commentaren (positief of negatief) te horen.
Veel plezier tijdens jullie vakantie!

7:53 a.m.  
Anonymous Ruud said...

Hoi Annemiek, veel plezier in Toronto. We hebben onlangs ondenkt dat in de buurt van Toronto nog enkele Reuvenaren wonen en die komen binnenkort bij ons op bezoek. Per slot van rekening is het niet zo ver.

10:24 a.m.  
Blogger Bibi said...

Jammer dat New York niet doorging, maar Toronto is toch een goed alternatief, houd je maar goed warm, en veel plezier!:-)

4:28 p.m.  
Anonymous Ruud said...

En hoe bevalt het Embassy Suites Hotel?

7:48 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Ruud, ben jij een detective of zo?

8:28 p.m.  
Blogger Petra said...

Oh, Niagara Falls in de winter is zo mooi! Maar wel enorm koud met die bevriezende mist, ik moest mijn handschoenen uitdoen om te fotograferen en ik wist niet, hoe snel ik hem weer aan moest doen. Veel plezier!!

8:53 p.m.  
Anonymous Ruud said...

Altijd graag willen zijn. Heb ik talent?

3:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?