vrijdag, juli 24, 2009

De fair

Gisteren was ik naar Ruud en Suzanne geweest. Het is bijna 2 uur rijden, en je rijdt helemaal door het Finger Lakes gebied. Die meren zorgen er dan ook voor dat er geen weg recht naartoe gaat. Het is allemaal bossen, velden, meren en heuvels, een erg mooie tocht, waar je stukken hebt dat je bijna niemand tegenkomt. Een erg mooi stuk van New York dat geen toerist die van New York naar de Niagara watervallen rijdt zo gauw zal ontdekken.

We zijn eerst naar de manege geweest waar Suzanne meehelpt met een 4H ruiterkamp, en daar heb ik wat van haar favoriete paarden ontmoet. Daarna gingen we met nog een paar andere mensen naar de Hemlock Fair, een typische fair, eigenlijk een state fair in het mini. We hebben de Mounted Police competitie bekeken waarbij de paarden een obstakel parcours doen. Zo moeten ze op de plek blijven staan als er een geweerschot afgaat of met een waterpistool op hun geschoten wordt. Ze moeten tonnen uit de weg duwen, achteruit lopen, niet schrikken als er plotseling een sirene afgaat, en, wat iedereen het beste deed, "crowd control". Een stel mensen valt zogenaamd een politie auto aan, en het paard en ruiter moeten hun van de auto wegwerken.


Het begin van het parcours waar ze stil moeten blijven staan terwijl het geweer afgaat en de tonnen wegduwen.


"Crowd control"




Het paard en ruiter rechts won. Dat was ook wel heel duidelijk tijdens het parcours, want voor hun leek alles een fluitje van een cent. Waar andere paarden van schrokken draaide deze zijn hand niet van om. De ruiter had ook wel erg veel zelfvertrouwen!


De winnaar.

We hebben bij de rest van de fair wat rondgelopen, en de dieren bekeken. Iedereen die meedoet aan de competitie neemt zijn beste schaap, koe, of geit mee en die moeten er dan opperbest uitzien voor de show. Een jongen was zijn kalfje aan het wassen en fohnen, en deed daar uren over. Het resultaat was ook wel een heel mooi kalf.

Deze schapen waren al geschoren en gewassen en mochten niet vuil worden voor de show. Dus ze krijgen een jasje aan.

Deze met de Star Wars look.


Deze hebben kleurige speedo's aan.

En nog speciaal voor Luuk:





5 Comments:

Blogger Ymkje said...

Leuke belevenis, zo'n fair. Mooie foto's ook.
hartelijke groeten

4:11 a.m.  
Blogger Bibi said...

Hihi dat schaap, wat een outfit. Lijkt me wel een leuke fair zeg, en natuurlijk staan er altijd weer tractoren voor de show, hier ook altijd:-)

10:29 a.m.  
Blogger Petra said...

Leuk, zo'n fair, daar wil ik ook nog eens heen. Er zijn er hier een aantal in de omgeving.

7:30 p.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Gaaf zo'n fair! ik vind dat zo leuk om te zien die kinderen die een geit, schaap, kalf of wat dan ook helemaal wassen en fohnen om een prijs te winnen. Die foto's van de winnaars zijn ook altijd ontzettend leuk.

Dat vind ik zo super aan paarden: ze hebben allemaal een verschillend karakter, de een verzet nog geen stap als er een bom afgaat en een ander kan van niets schrikken.

12:28 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Wat leuk zo'n fair! Ik zat tijdens het lezen al te hopen dat je wat filmpjes had geplaatst, en dat had je dus gelukkig. Ik vind het optreden van de mounted police altijd heel er indrukwekkend..wat een lef!

10:18 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?