maandag, mei 11, 2009

Kleur

Er zijn hier van die bomen, de redbuds, die ik zo mooi vindt. Ze bloeien vroeg in het voorjaar, met kleine paarse bloemetjes. In Indiana zag je die bomen overal in het wild, hier zie je ze niet zo geweldig veel. Ik heb er altijd eentje gewild voor in de tuin, en kijk aan... ik heb er een! Al jaren zelfs, zonder het te weten.


Dit boompje bloeit nu voor het eerst. Micky gaf een keer wat geld aan Audubon, een natuurorganisatie, en als dank kregen we een stuk of 10 "boompjes". Dat waren niet meer dan takjes met een paar wortels eraan. We hebben ze hier en daar gepoot en af en toe water gegeven. De meesten zijn door de grasmaaier gesneuveld, de rest door droogte of dieren. Eentje heeft het er uitermate goed overleefd, en dat is dus een redbud gebleken! Maar goed dat die niet omgemaaid is.

Nog een paar bloemetjes, eindelijk wat kleur.







De kip die haar achterwerkveren door de vos kwijt is geraakt heeft zelfs meer geluk gehad dan we wisten. Onder haar vleugel is een een heel stuk vel weg. Er zit een korst over, en ook haar staartveren beginnen weer terug te groeien.



Zo ziet ze eruit met 2 veren in de staart:


Haar naam is nu 'Lucky Two Feathers'.

Zo ziet haar zus eruit met vol pluimage:

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Petra said...

Ik sta er toch altijd weer versteld van, hoe jullie natuur achterloopt op de onze. Ik had het er met mijn broer in Ottawa ook over, dit weekend. De redbuds (hier heel veel voorkomend) is allang uitgebloeid, tulpen ook. De azalea's zijn al bijna aan hun einde hier en de rhododendrons bloeien. Ik vind de redbuds trouwens ook altijd heel erg mooi!

10:01 p.m.  
Blogger kastelke said...

Heerlijk dat ook jullie weer van allerlei fleurige kleurtjes in de natuur kunnen gaan genieten! Het kan echt zo'n deugd doen!
Hopelijk groeien de veren van de kip snel terug aan, en geneest haar wonde ook goed.
En dan die eekhoorns! Hoe schattig!

4:44 a.m.  
Anonymous Bibi said...

Zeker een mazzel zeg, ze had wel een infectie op kunnen lopen met een heel stuk vel weg. En die redbuds vind ik ook harstikke mooi, ik denk niet dat ik die hier heb.

7:13 a.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Die kip heeft zeker heel veel geluk gehad ! Heb er hier ook 1 zonder staart maar voor de rest ongeschonden, gelukkig maar dat die staartveren loslaten (en weer aangroeien).

Hier zijn alle voorjaarsbloemen ook al uitgebloeid en worden al hooibalen gerold, het lijkt wel zomer zo warm als het al is.

11:09 p.m.  
Anonymous Cisca said...

Och, die arme kip. Wat een geluk!

6:33 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?