dinsdag, november 04, 2008

Klaar!

Klaar! Ik heb gestemd. Onze 'polling place' is in de basisschool. Vanmorgen vroeg eerst naar een vergadering op mijn werk en erna stemmen. De helft van de gymzaal was opgezet als stemplek. Ons gebied is verdeeld in 2 districten, ik moest eerst op een kaart kijken welk district wij ook alweer zijn: district 1 dus. Er stonden 2 tafels waar de vrijwilligers zaten die helpen met de verkiezingen. Er was helemaal geen wachttijd, maar dit is ook niet zo'n dichtbevolkt gebied. Bij de district 1 tafel werd mijn naam opgezocht in een groot boek. Daar stond een copie van mijn handtekening bij, en zonder te kijken naar die copie moest ik tekenen. Er komt geen identificatie bij te pas. Daarna in een oud stemhokje, waarvan er 4 stonden.
Het is zoiets:


Je trekt aan de hendel, waarmee de gordijntjes dicht gaan. Dan zet je de knopjes om van de kandidaten die je wilt, en zet de hendel weer terug. Niks electronisch nog hier.

Dat was het. Ik kreeg nog een sticker met "I voted".



Ik vindt het toch wel speciaal dat ik hier nu mag stemmen hoor! Ik ga nu echt niet de hele tijd zitten kijken naar alle speculaties op tv hoor, en vanavond gaan Micky en ik lekker naar een toneelvoorstelling.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Grappig, dat er bij jullie geen legitimatie bij te pas komt. Dat verschilt dus ook weer per staat. Hier moeten we ons rijbewijs (of andere legitimatie met adres erop) laten zien en ons adres opzeggen.
Mijn zusje en een andere Nederlandse kennis van mij stemmen ook voor het eerst op de president, in ieder geval drie nieuwe Nederlandse stemmen dit jaar dus ;).

3:07 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik wil ook mogen stemmen hier...maar helaas.
Maar maakt het niet minder leuk om te kijken naar de afloop van de verkiezingen.

7:43 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Lijkt me wel spannend hoor voor de eerste keer stemmen. ook wij mogen niet. Helaas. Misschien komt dat ooit nog wel.

Gr petra

9:14 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik zou ook graag willen stemmen maar dat zal misschien de volgende keer lukken. Ik verbaas me wel over de stem apparatuur die ze inzetten en de problemen die ze hebben met die apparaten. Op CNN kunnen ze met hologrammen praten maar een betrouwbare stem machine dat lukt niet. Het blijft een land van extremen.

11:09 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?