maandag, mei 21, 2007

Weer zon

Vanmorgen had ik een afspraak bij Monroe om mijn sneeuwbanden te wisselen voor mijn gewone banden op de auto, en de jaarlijkse inspectie te doen.
Pa en ma gingen ook mee, en aangezien het zo'n anderhalf uur zou duren gingen we een eind lopen. We moesten naar de bank, dat was zo'n 2 mijl. Het was zonnig, maar met een koel windje, en best een fijne wandeling. Vlakbij de bank was de Friends of the Library boekenverkoop. Elke dag worden de prijzen van de boeken verlaagd, en vandaag was de een na laatste dag van de verkoop: alle boeken kosten 10 cent per stuk. Vorige week was ik er al eens geweest en had een doos vol gekocht voor $14, maar het is zo verleidelijk! We moesten er bij denken dat we ook nog 2 mijl terug moesten lopen met de gekochte boeken, en dat hield me een beetje in. Ik heb maar 70 cent uitgegeven, en pa en ma vonden ook nog een paar leuke boeken. Er waren namelijk ook 2 schappen Nederlandse boeken bij. Die verkopen niet zo snel, maar van de rest van de schappen was al veel leeg.

Terug bij Monroe was mijn auto klaar. De man noemde de prijs, $80, en mijn reactie was 'poeh jee'. In gedachten besloot ik al om volgende keer ergens anders te gaan. Daarop zei die man dat hij me wel de korting kon geven, en toen ging er opeens $15 vanaf! Dat is me toch ook een willekeurig systeem van prijzen als hij er zo maar iets vanaf kan doen. Je moet het maar weten.

Vanmiddag hebben we lekker in de zon op het terras gezeten, wat in de tuin onkruid getrokken en wat houtsnippers tussen de planten gedaan. Het blijft me altijd verbazen hoe snel alles nu groeit. Elke dag is er weer wat nieuws te zien.
Ik wilde wat foto's maken, maar dat lukte niet: ik kreeg op de camera 'memory card locked'. Tim hoorde me dat zeggen vanavond, en wist dat er een klein schuifje aan het geheugenkaartje zit. Dat had ik nog nooit gezien, weer wat geleerd! En het is heel handig om een computer wiz in huis te hebben!

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Ik moet zeggen dat ik me wat betreft technische dingen ook meer en meer op m'n zoon verlaat op momenten dat papa in het buitenland is. :-) Heel handig!
Amai, inderdaad, voortaan telkens als je ergens een rekening krijgt dus maar eens heel diep zuchten en een blik opzetten van "Dat is de laatste keer dat ik hier kom". Wie weet wat ga je er nog mee besparen! Maar je voelt je er niet comfortabel mee, als ze dan zomaar in een wip 15 dollar kunnen 'wegtoveren'...

3:31 a.m.  
Blogger Petra said...

Nou dat is een koopje met de boeken dan en achteraf ook voor de auto, al zou ik daar ook raar van staan te kijken denk ik.

6:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat ik er ook nooit meer zou terug gaan... Als ze er zo 15 dollar vanaf kunnen doen, is het toch wel in de eerste plaats bedrog geweest, niet?

Wel goed van de boeken!

Groetjes,

12:51 p.m.  
Blogger Petra said...

Lekker, zo'n stapeltje boeken! Onze natuur is nu helemaal zomers, bij jullie vast nog niet, of wel?

2:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?