donderdag, februari 15, 2007

Nog eens sneeuw

Gisteravond laat was op het nieuws dat de Ithaca scholen vandaag weer dicht zouden zijn. Nou, 2 dagen achter elkaar vrij, en het dan ook nog de dag tevoren weten!

We hoorden dat gisteren bij Greek Peak de stroom was uitgevallen, tot grote teleurstelling van de skiers. De meeste mensen konden ze uit skiliften krijgen doordat ze een diesel back-up hebben. Alleen uit de lift bij de beginnerspiste moesten de mensen met touwen uit de liften gehaald worden. Jeetje, ben je pas aan het leren om te skien, en dan zoiets meemaken lijkt me ook niet leuk.

Micky belde op van zijn werk dat hij goed aangekomen was, een uur later dan normaal. De wegen waren nog slecht en er was een ongeluk gebeurd waar 5 auto's bij betrokken waren.
Het was bitter koud vandaag. De zon scheen vanmorgen even, maar dat warmde niks op.
Ik heb even een stukje gelopen met Kibbels en Bitz, ik was zowat bevroren.






"Children at play", not!

Later heb de hondjes, kinderen en ik even buiten gespeeld. De sneeuw is nog dieper dan gisteren (ik heb 18 inches gemeten, 45,7 cm), maar Bitz probeert zich dapper een weg te banen. Kibbels heeft het niet door dat ze moet springen om vooruit te komen, en probeert zich duwend een weg te banen door de sneeuw. Opeens werd ze slim en volgde in Bitz d'r sporen.

Volgens Tim was het niet nodig om hun lijn vast te houden omdat ze toch niet goed vooruit komen in de sneeuw, dus hij liet ze allebei los. Bitz had snel een spoor gevonden waar gelopen was, en ging er hard vandoor. Tim er achteraan, en halverwege de oprit kon hij via een duik de lijn grijpen. Van komen als we haar roepen heeft ze nog nooit gehoord. Binnen doet ze dat wel, maar buiten zijn er veel interessantere dingen. Daar moeten we nog aan werken!

Hier nog wat foto's. Eigenlijk is sneeuw hier niks bijzonders, alleen kwam het deze keer laat en veel in een eerste storm. Maar het levert toch weer wat leuke plaatjes en filmpjes op.


Deze wordt voorlopig niet uitgegraven.


Tafel met sneeuw.


Sneeuwhut


Paadje vanuit het kippehok, en de sneeuwhut.


Niels en Tim met hun sneeuwhut.

En een fimpje ervan:


De hondjes bekijken hoe de oprit schoon gemaakt wordt:


Nog eens hondjes in de sneeuw:




5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat een mooie beelden!!

Petra uit NC

10:24 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Wendy; kon hij ook maar eens even in deze sneeuw rollen :) Wil hij een jaartje high school doen?

Petra; ja het levert wel plaatjes op he.

9:15 p.m.  
Blogger Hans Hendriks said...

Wel veel sneeuw, maar mooie plaatjes, beter dan een Hollandse kwakkelwinter. Hier in Texas gaan we gelukkig na een paar koude weken weer naar de 20 graden (celcius) beter, see ya

9:24 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heel gaaf die foto's en filmpjes. Ik weet dat het voor het verkeer verre van ideaal is , maar toch leuk zoveel sneeuw! Groetjes !

9:28 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hier gingen de kids vrijdag wel naar school. Wat een berg sneeuw he.. ongelooflijk!!

9:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?